PODIJELI

Trenutno jedan od najpopularnijih bendova u regionu, LAPSUS BAND iz Kalesije, nedavno je dobio prestižnu nagradu “Oskar popularnosti” za najperspektivniji bend u regionu.

Na NKP.BA smo krajem juna 2016. godine, kada smo najvaljivali njihovu prvu pjesmu, napisali da će za nekoliko mjeseci njihove pjesme snimati drugi izvođači, te covere njihovih pjesama objavljivati na Youtube i Facebook stranicama.
Za nekoliko mjeseci bend iz Kalesije je postao jedan od najpopularnijih bendova u regionu.
Dobili su i menadžere, Aleks Toša i Bojan Novokmet, koji se brine o njihovim muzičkim i medijskim nastupima, a publika, pogotovo ljepšeg pola, doslovno luduje za njima.

LAPSUS BAND čine; Mahir Osmanović (gitara), Mumin Korajac (bubnjevi) i Muamer Bošnjaković (klavijatura).
Prije nešto više od godinu dana bendu se pridružio i Emir Aličković (vokal) iz Kaknja.

  • Ekipa NKP.BA je sa velikim zadovoljstvom snimila VIDEO INTERVJU sa momcima iz Lapsus Banda.
    Nažalost, jedan smo od rijetkih portala u BiH koji ih redovno prati, za razliku od Srbije, gdje su medijski možda i najzastupljeniji bend.
  • Iako je kiša na dan snimanja pokvarila naše planove (već sada možemo najaviti da ćemo ponovo snimati, i to u garaži gdje je sve počelo, na pruzi nedaleko od centra Kalesije, na krovu zgrade u Kalesiji, na rijeci Spreči…), raspoloženje na kahvi prije snimanja, prilikom šetnje kišovirom Kalesijom, ali i prilikom snimanje je bilo odlično, i, kako su nam rekli sami Lapsusovci, nikada nisu bili opušteniji.

>>> Toplo preporučujemo da pogledate NKP.BA INTERVIEW

Podsjećamo, Lapsus Band je, nakon mnogobrojnih covera snimanih u Kalesiji sa kojima su osvojili publiku u regionu, polovinom prošle godine izbacio prvi singl pod nazivom “Kada voliš”, nakon čega kreće njihov vrtoglav uspon, kao i nastupi širom Europe, a naročito u gradovima Srbije gdje su najtraženiji bend u klubovima koje posjećuju mladi.
Na radio stanicama širom regiona njihove pjesme su među najtreženijima.
Proteklih mjeseci su izbacili nekoliko hitova sa kojima su osvojili region. “Hendikepiran” je pjesma koju možete svakodnevno čuti u skoro svakom ugostiteljskom objektu ili radio stanici, kao i pjesmu “Horoskop” (duet sa Cvijom), kao i zadnji hit “Lomi lomi”.

Na Dan žena, 8.marta 2017., su izdali pjesmu BUDALO. Odličan tekst pjesme, dobra muzika, pojava samih “Lapusosovaca”, ali i činjenica da spot nosi poruku borbe protiv nasilja nad ženama, za samo 24 sata du donijeli više od milion pregleda.
Ne sumnjamo da će pjesma veoma brzo prestići njihov do sada najveći hit, pjesmu “Hendikepiran”, koja je premašila brojku od 8 miliona pregleda samo na njihovom Youtube kanalu, uz činjenicu da je to jedna od najslušanijih pjesama na radio i tv stanicama u regionu.

(NKP.ba)

PODIJELI