PODIJELI

Vanzemaljci su među nama, ali neću reći koliko ih je, jer bi to prouzrokovalo paniku”, nedavno je izjavio ruski premijer Dmitrij Medvedev tokom intervjua na ruskoj televiziji, nesvjestan da su mikrofoni još uključeni.

Nakon ovakvih riječi, među naučnicima širom svijeta uzburkale su se strasti, a ljude koji vjeruju u vanzemaljce ovakva tvrdnja dodatno je ohrabrila.

Čudne letjelice

Nakon ovakvih informacija, i bh. građani počeli su marljivije gledati ka nebu tražeći bilo kakav znak kao dokaz tvrdnjama da vanzemaljci postoje. Početkom septembra redakciju “Dnevnog avaza” posjetio je Sarajlija Marijo Trogrlić, koji je donio fotografije NLO-a za koji je tvrdio da je snimljen iznad Buča Potoka.

Prestrašeni Trogrlić uvjeravao nas je da ne konzumira droge te da je slučajno bio na balkonu kada je primijetio neobičnu pojavu na nebu.

Nasuprot mog balkona je RTV dom. NLO je bio mnogo veći, usudio bih se kazati i dva puta. Samo jedno crveno svjetlo veličine je, recimo, “golfa”. Jeza me i sada hvata dok vam ovo pričam. Vjerujte mi, ništa ne lažem – kazao je tada Trogrlić.

Ubrzo nakon ove priče američki mediji objavili su sličnu priču iz Bostona. Svjedoci tvrde da se sigurno nije radilo o ljudskoj letjelici, jer je ova bila u obliku diska i izvodila je zapanjujuće manevre.

Muhamed Muminović, predsjednik Astronomskog društva “Orion”, kazao je za “Avaz” da nauka nema konkretne dokaze o postojanju vanzemaljaca te da se ljudima koji nemaju znanja o astronomiji i Venera često ukaže kao neobična letjelica.

Kugla svjetla

– Izjava Medvedeva izazvala je pažnju, ali danas možemo svi reći šta želimo. Naše društvo je od 1968. do 1973. iznad Bosne i Hercegovine snimilo pet neidentifikovanih letjelica. To je dokumentovano fotografijama – kazao je Muminović.

On još pojašnjava da treba biti obazriv u pogledu neobičnih letjelica, jer mnogima se i bljesak aviona ponekad učini da je riječ o NLO-u.

– Ljudi se boje onoga što im je nepoznato, pa za svaku sitnicu koju vide na nebu zovu naše društvo, ali se na kraju ustanovi da se uopće ne radi o letjelici – dodao je Muminović.

Hoće li se izjava Medvedeva pokazati tačnom ili ćemo na nebu vidjeti kuglu svjetla za koju će biti utvrđeno da nije ruska raketa već NLO, pokazat će vrijeme. Do tada, pojedinci će i dalje tvrditi da se ruski premijer nije samo šalio.

NASA zataškava rezultate

Mnogi su mišljenja da NASA zataškava i sakriva sve dokaze koji govore o postojanju vanzemaljaca. Svaku neobjašnjivu pojavu koju snime građani, iz NASA-e vješto opovrgnu.

Posljednji slučaj jeste snimak neobične letjelice koja ide ka suncu. NASA je utvrdila da se na snimku ne vidi letjelica, već samo solarna materija koja se hladi i formira tamnu mrlju.

 

( NKP kalesijski.com )

Pratite Nezavini Kalesijski Portal i na Facebook-u

PODIJELI