Obilježena 30.godišnjica OK Bosna Kalesija (FOTO)

Obilježena 30.godišnjica OK Bosna Kalesija (FOTO)

838
0
SHARE
  • OK „Bosna“ Kalesija danas je obilježio 30.godišnjicu od osnivanja kluba. Na poziv kluba odazvalo se oko 100 bivših i sadašnjih igrača, trenera i članova Uprave najtrofejnijeg kalesijskog kluba.

Bila je ovo sjajna prilika za susret i druženje nekadašnjih odbojkaša koji su krajem prošlog i početkom ovog vijeka bili respektabilna i izuzetno poštovana odbojkaška ekipa, koja je igrala jako važnu ulogu u bh-a odbojci.

Na odbojkaški teren u dvorani MSŠ Kalesija su ponovo, nakon više od 25.godina, istrčali igrači koji su bili u prvoj generaciji ali i oni koji su nastupali za OK „Bosna“ Kalesija u postratnim godina poput: Nedžada Hasanovića, Jasmina Hodžića, Elvira Huremovića, Bajre Suljkanovića, Admira Lolića, Fahrudina Bureka, Mensura Malovića, Nedžada Imamovića, Fuada Kulanića, Ersedina Alića, Adnana Karića, Elvisa Fazlića i drugih.  

Prisutni su bili i Nijaz Karić, Hazim Halilović, Nijaz Alić, Hazim Jusufović, Vehid Hendić, Edin Glogić i Rašid Tubić koji su, kao članovi uprave ili treneri,  u proteklim godinama dali ogroman doprinos za uspješan rad i funkcionisanje kluba.

  • Na turniru, revijalnog karaktera, nastupilo je četiri ekipe, raspoređene po generacijama.

Članovi najstarije generacije su, iako duži niz godina nisu aktivni, ipak pružili dostojan otpor mlađima za koje su, između ostalih, nastupili: Aldin Džafić, Hugo Bešlić, Jasmin Požegić, Mirel Karić i drugi.

U drugoj utakmici su, protiv ekipe koja trenutno igra za OK „Bosna“, nakon dužeg vremena ponovo u istom timu nastupili: Sabahudin Burek, Mensur Alić, Mirza Tubić, Mirnes Mešić, Mirnes Mešanović, Suad Jakubović, Memsud Mešanović…

Nakon odbojkaškog tunira nastavljanjeno druženje članova kluba.

Okupljanjem u povodu obilježavanja godišnjice kluba, članovi OK „Bosna“ Kalesija su poslali prelijepu sliku i pokazali da je odbojka sport koji ima svoje duboke korijene u Kalesiji, da su stvorena neraskidiva prijateljstva i da će i u godinama koje dolaze biti onih koji će održavati odbojkaški sport na ovim prostorima.

  • OK „Bosna“ Kalesija sretna 30.godišnjica.


(RadioFeral/ NKP.ba)