Odbojkašice Bosne jedva protiv Viteza

Odbojkašice Bosne jedva protiv Viteza

179
0
SHARE

Iako je bilo tek oko dvadesetak posjetilaca u sali MSŠ Kalesija, možemo reći da od početka ove odbojkaške sezone nije bila vatrenija atmosfera. Čak u jednom trenutku delegat na ovom susretu je zaprijetio pražnjenjem sale, na sreću do toga nije došlo.

Naime, odbojkašice Bosne su dočekale gošće iz Viteza, sa imperativom pobjede, jer se to od njih očekivalo. Na otvaranju prvog seta gošće su iako oslabljene u Kalesiju došle po bodove. Na samom početku rezultat je glasio 2:10 u korist gošći, ali domaće odbojkašice preko Adne Imamović te Zerine Suljić utakmicu vraćaju na početak, odnosno sustižu gošće. Na kraju prvi set je riješen u korist domaćih igračica rezultatom 25:23.

I drugi set gošće bolje otvaraju. Slab prijem lopte, ali i slab napad rezultirali su da gošće opet pobjegnu na pet poena razlike. Međutim domaćice su „stisnule“ zube te su na kraju imale i rezultat 22:22, ali nakon pada koncentracije gošće koriste dobre servise te dolaze do izjednačenja u setovima. Rezulat na kraju je glasio 23:25. Izgleda da nakon prva dva seta domaće odbojkašice nisu najozbiljnije shvatile protivnice, koje opet dobro počinju set, ali na kraju ga zbog niza grešaka gube sa jedanaest poena razlike 25:14.
Tada se već „zakuhava“ na tribinama, a svoje nezadovoljstvo suđenjem u više navrata je iskazala i predsjednica OK „Vitez“ .No, negativna atmosfera sa tribina se nije prenijela na teren, pa gošče drugi set rješavaju u svoju korist rezultatom 15:25. U četvrtom setu gošće su „očitale“ lekciju domaćim odbojkašicama koje su očekivale da utakmica završi rezultatom 3:0 ili čak 3:1. Međutim, vrijedi napomenuti da su domaće odbojkašice igrale bez trenera, jer je Rašid Tubić morao odslužiti kaznu zbog crvenog kartona. Nakon izjednačenja, „palo“ je i nekoliko teških riječi, na relaciji predsjednica OK „Vitez“ te predsjednik ŽOK „Bosna“ Kalesija.
Odlučujući set, Adna Imamović te ranije pomenuta Zerina Suljić uzimaju u svoje ruke, te uz pomoć ostalih odbojkašica na terenu igraju poen za poen sa gošćama. Tako da je na kraju slobodno možemo reći pobjeda jedva pripala odbojkašicama Bosne, rezultatom 15:13.

ŽOK Bosna-OK Vitez 3:2 (25:23; 23:25; 25:14; 15:25; 15:13).