Odbojkaški turnir u okviru RSI općine Kalesija: Tehnoplan u finalnoj utakmici...

Odbojkaški turnir u okviru RSI općine Kalesija: Tehnoplan u finalnoj utakmici pobijedio Unis Tok, Općina i Policija zaustavljeni u polufinalu

929
0
SHARE

Dvadeset i jednu godinu zaredom u Kalesiji se igraju Radničke sportske igre (RSI).
Malonogometni turnir se igra od 1996. godine, a 2007. godine u RSI je uvršteno i odbojkaško takmičenje.

Ovogodišnji odbojkaški turnir je počeo krajem augusta, a završen je u srijeda (7.septembra) polufinalnim utakmicama a zatim i finalnom utakmicom.

Finale ovogodišnjeg odbojkaškog turnira su igrale ekipe Tehnoplana i Unis Toka.
Prvo mjesto je je sasvim zasluženo pripalo ekipi Tehnoplana, koja je slavila rezultatom 2:0 u setovima. Tehnoplan je i na početku turnira važio za glavnog favorita, a to su opravdali i igrom na terenu.

Zahvaljujući pobjedi Tehnoplana u finalnoj utakmici, treće mjesto je pripalo ekipi Općina Kalesija, dok je ekipa Policijske uprave Kalesija zauzela četvrto mjesto.

Za najboljeg igrača odbojkaškog turnira RSI 2016. je proglašen Haris Čanić.
rsi-2016-odbojka-007

Nakon finalne utakmice prisutnima se obratio Rašid Tubić, koji je već godinama koordinator RSI, dok je pehare za najbolje ekipe i najboljeg pojedinca dodijelio Muhamed Avdić, predsjendik Sportskog saveza općine Kalesija.

  • RSI 2016. – Odbojkaški turnir
    1. Tehnoplan
    2. Unis Tok
    3. Općina Kalesija
    4. Policijska uprava

—Organizator “Radničkih sportskih igara” je Općina Kalesija, a igra se od pokroviteljstvom Sportskog saveza općine Kalesija.

U septembru se igra i malonogometni turnir u sklopu Radničkih igara, na kojem pravo nastupa imaju osobe zaposlene na području općine Kalesija, pod uvjetom da nisu registrovani u nekom od klubova, dok pravo nastupa imaju registrovani fudbaleri stariji od 35 godina.

(NKP.ba)