PODIJELI

Iako nismo mnogo očekivali od ovog kola, mnoge su se ekipe potrudile da nas iznenade kako negativnom tako i mlakom igrom. Međutim, derbi kola, između Tuzlafarma i orlanda je barem završio priču oko doigravanja, tako da ćemo iduće kolo gledati utakmice pro forme. Junak je svakako Dženan Imširević, koji je postigao 20 poena za Tuzlafarm a nama je još uvijek u mislima njegova trica iz naleta…

zux-4 AKOL II
BAUCENTAR UKNJIŽIO JOŠ JEDNU POBJEDU

Ekipa iz Memića, sigurnom je pobjedom pobjegla sa dna tabele i smjestila se u ugodnu sredinu. U meču protiv Kosta Popova, nisu imali mnogo problema. Iskoristili su priliku da poprave statistiku izavrše posao još u prvom vremenu. Sinanović i Turić su ubacili 13 odnosno 12 poena za pobjedu dok je centar Softić najbolje skakao, uhvativši 8 lopti.
S druge strane, kakav takav otpor donekle su pružali Kovačević sa 7 i Pepić sa 5 poena. Što je bilo premalo za ultrabrzi Baucentar. Kosta Popov u narednom kolu dočekuje Cezam, tako da će, ukoliko budu na okupu pokušati iznenaditi favorite. Beucentar će s druge strane pokušati iznenaditi Orlando.

JALA AKOL II
FURIOZNA JALA IZNENADILA NEON!

Kakva utakmica! Prvo je Jala superiorno nadigrala Neon u prvom poluvremenu, napravivši ojsetnu razliku, da bi nakon toga uzvratio Neon u drugom poluvremenu. I tamam kad smo pomislili da nas čekaju produžetci, Mehmedović se digao za tri poena i pomogao Jali da uhvati zadnji voz za doigravanje.
Za Jalu su najbolje gađali Kuritć i Mehmedović, koji su ubacili po 8 poena a pratili su ih Jahić i Matuzović sa 6 poena. Osam skokova dodao je Bojan Josić, što je bilo dovoljno za najvažniju pobjedu u sezoni. Dostojan otpor u Neonu, pružao je iskusni Tupković koji je ubacio 14 poena a 8 skokova je uhvatio Muhamedbegović.
Nakon ove utakmice, Neon je bio na ledu, jer ukoliko bi Orlando pobijedio Tuzlafarm, morali bi čekati posljednje kolo kako bi izborili doigravanje. No to se nije dogodilo, a o toj fenomenalnoj utakmici više u nastavku teksta.

VUKOVIJE AKOL II
UTAKMICA BEZ TENZIJA

Misir nije imao šanse u ovoj utakmici pa se u skladu sa tim uvjerenjem i ponašao. Vukovije su bez nekih većih problema ostvarili ovu pobjedu a mnogi su im igrači iskoristili ovu priliku da podebaljaju saldo poena i skokova. Dvadeset je poena zabio centar Imamović i pri tome uhvatio 7 lopti.
Bio je u konkurenciji za igrača kola no onda se dogodio Imširević koji je u superbitnoj utakmici ubacio isti broj poena. Hodžić je ubacio 14, Hodić 11 a Mujkanović 10 poena.
Najbolje su skakali Imamović i Hodžić, uhvativši po 7 skokova. Kod Miljanovaca, solidnu igru su pružili Hasanović i Halilović sa 10 odnosno 16 poena. Vukovije su tako pokazale da su ozbiljna ekipa kojoj je falilo „ono nešto“ da bi se ubacile u borbu za doigravanje.

CEZAM AKOL II
MLAKA IGRA CEZAMA DOVOLJNA ZA SOLIDNU POBJEDU

Nakon što je ostao na sedam igrača, Cezam se našao u nezgodnoj siutaciji. Otišao im je najbolji strijelac Mušanović, otišli su rezervni playmaker Mušanović i centar Delić te Dropić. Međutim, ostala je bespoštedna odbrana kojom su slomili Milenium.
Ulogu šutwera su bez problema preuzeli Osmanović i Šahbazović, koji su postigli 12 odnosno 15 poena. Najbolje je skakao Delić, koji je uhvatio 9 lopti. Millenium bez Abadžića nije imao nekih šansi, iako su vodili tokom prvog poluvremena i pravili favoritu mnoštvo problema. To nije bilo dovoljno. Samo je donekle Mešanović pružao otpor sa 6 poena.
Cezamu preostaje još utakmica sa Kosta Popov a Millennium će novu pobjedu tražiti u susretu sa Misir Čaršijom.

AKOL Tuzlafarm ns n
MUŠKI, DO KRAJA!

U posljednjoj utakmici, snage su odmjerili Tuzlafarm i Orlando. Obje su ekipe žudile za pobjedom, jer im je bila potrebna za doigravanje, ali je ekipa iz Tuzle bila spretnija. Takođe je na raspolaganju imala super raspoloženog Imširevića koji je ubacio tri lude trojke u trenutcima kada se lomio rezultat i potopio sve nade živiničana. Utakmica je obilovala tehničkim pogreškama i muškom igrom.
Igralo se bespoštedno, za svaku loptu. Takođe, zapaženu rolu je imao i centar Tuzlafarma, Šehrić koji je ubacio 13 poenai uhvatio 6 lopti. Admir Herić, koji je zabio 13 poena za Orlando, na nesreću po ovu ekipu, nije mogao sam. Ekipa iz Tuzle je tako pobjedila orlando sa njihovim najjačim oružjem, šutem za tri poena. Tako su stavili tačku na sve moguće kalkulacije oko doigravanja i zauzeli treću poziciju.
U narednom kolu, na megdan će Neonu te odigrati relaksirano utakmicu.


IGRAČ KOLA:
DŽENAN IMŠIREVIĆ
Kakav lud dan za Imširevića. Prvo je bila odlučujuća utakmica u kojoj je svaki poen bio bitan a on ih je zabio ravno 20. Pri tom je uhvatio 6 lopti i pogodio jednu trojku iz trka, onako, bez problema i hladne ruke. Iako je imao hrpu izgubljenih lopti, pogodio je za ekipu kada je bilo najpotrebnije i osigurao doigravanje.

TIM KOLA: Šahbazović (Cezam), Imširević (Tuzlafarm), Herić (Orlando), Šehrić (Tuzlafarm), Imamović (Vukovije).

Rezultati 8. kola AKOL lige:
Kosta Popov – Baucentar 29:51
Neon*Jala* 31 : 36
Misir – Vukovije 35 : 64
MIlenium – Cezam* 23 : 48
Tuzlafarm* – Orlando 44 : 33
* – Izborili doigravanje

J.S.
(NKP.BA)

PODIJELI