PODIJELI

U nedjelju (18.11.) odigrano je drugo kolo AKOL lige.
I ovoga puta je odigrano pet susreta, u terminu od 15 do 19h.
Nakon prvog kola u kojem je izostala neizvjesnost,  drugo kolo AKOL-a je ponudilo neizvjesne, ali i kvalitetne utakmice.
Već u drugom kolu odigrana su dva derbija, i to između CEZAM-a i juniora KK Bosna, te tuzlanski derbi, Novo Naselje protiv Tušnja.

 

Dvorana MSŠ Kalesija je bila poprilično popunjena , pa su ljubitelji košarke svjedočili odličnom meču između CEZAM-a i mladih košarkaša iz Kalesije. CEZAM je odlično otvorio utakmicu, a odlična igra pod košem im je donijela prenodst koju su sigurno čuvali cijelim tokom prvog poluvremena.
U drugom poluvremenu je viđena još kvalitetnija košarka, a iskusniji igrači CEZAM-a su se odlično nosili sa žestokim tempom koji su nametali juniori KK Bosna.
Pet minuta prije kraja utakmcie, mladi kalesijci prvi put imaju rezultatsku prednost, koju su znalački čuvaju do samoga kraja.
31:25 nakon pola sata odlične košarke možda ne izgleda ozbiljno, ali prisutni su se mogli uvjeriti u kvalitet obje ekipe.

U drugoj utakmici snage su odmjerile ekipe koje su u prethodnom kolu upisale poraze, Memići i Miljanovci.
Od samog početka Miljanovci su pokazali da su kvalitetnija ekipa, pa je utakmica išla u jedinom mogućem smjeru, sigurnoj pobjedi Miljanovčana.
Konačnih 43:25, za najubjedljiviju pobjedu u ovom kolu.

Ekipa NEON Kalesija je bila izraziti favorit protiv Živinica u trećoj utakmici dana.
Upravo tako je počelo i završilo prvo poluvrijeme, u kojem je favorizovana ekipa utrpala čak 29 poena. Kada se u drugom poluvremenu očekivala još veća razlika i apsolutno nezanimljiva završnica, Živinice prave odličnu seriju, uz odličnu igru u defanzivi, dozvolivši „domaćinima“ tek 4 poena u drugom poluvremenu.
Krajnji rezultat ove utakmcie je bio 33:28, a Živinice su pokazale da u narednim kolima mogu biti izuzetno nezgodan protivnik, dok je ekipa NEON Kalesija naučila lekciju prije derbi utakmice sa junorima KK Bosna.

Četvrta utakmica je donijela još jedan derbi, ovoga puta onaj tuzlanski.
AKK Novo Naselje i Tušanj su ekipe koje su u prvim kolima upisale sigurne pobjede, a odlična utakmica ova dva tima je bila zagarantovana.
Obje ekipe su krenule sa jakim motivom za pobjedu, posvetivši više pažnje čuvanju vlastitog koša, nego li napadu na koš protivnika.  Uprkos tome što je Tušanj izgledao kao uigranija ekipa, Novo Naselje od  samoga početka pa do kraja utakmice ima prednost. Treba napomenuti da je ekipa Novo Naselje imala i oldičnu podršku navijača u ovoj utakmici.
Sjajna utakmica, i zaslužena pobjeda AKK Novo Naselje, 38:31.

Zadnja utakmica je bila duel Novinara TK i motivisane ekipe Vukovija.
Košarkaši iz Vukovija su odlično otvorili utakmicu, pa je rezultat na semaforu u jednom trenutku glasio 15:1. Novinari su sa velikim zaostatkom ošli na odmor, a u drugom poluvremenu je uslijedio fantastičan preokret snaga na terenu,  najveći u dosadašnjem toku AKOL lige.
Odlična timska igra, uz sjajan ofanzivni skok, Novinarima je brzo donijela rezultatski egal, a pred sami kraj utakmice i zasluženu prednost, koju su rutinski sačuvali.
Sjajan  vanjski šut Vukovijanca je potpuno nestao u drugom poluvremnu, pa su Novinari slavili sa 39:34.

—Kao što ste već upoznati, AKOL liga se igra u nedjeljnom terminu, a zbog Dana državnosti (25. novembar, sljedeća nedjelja) učesnike i ljubitelje košarke ćemo pravovremeno obavjestiti  o odigravanju trećeg kola.

PODIJELI