PODIJELI

Narod i Pravda na području Tuzlanskog kantona polahko, ali sigurno postaje sve ozbiljnija politička opcija.
Povjereništva u gradovima/općinama rade odličan posao, te su, zahvaljujući sve većem broju članova i simpatizera, na predstojećim Lokalnim izborima postavljeni visoki ciljevi.

U nedjelju, 26.07.2020. godine, održana je konstituirajuća sjednica Povjereništva Kantonalnog odbora Naroda i Pravde TK.

Za predsjednika Povjereništva KO NiP TK je izabran Izen Hajdarević iz Kladnja.
Dr. Damir Husić (Kalesija) i Ensar Mešanović (Gradačac) izabrani su za potpredsjednike.
Ostali članovi Povjereništva NiP TK su: Emir Rahimić (Živinice), Izet Hodžić (Doboj Istok), Azur Korlatović (Tuzla) i Elvudin Šarić (Kladanj).

Za predsjednicu Organizacije žena izabrana je mr. Naida Ljuma iz Tuzle.

Ubrzo će biti izabrano i rukovodstvo Organizacije mladih.

Narod i Pravda će na predstojećim Lokalnim izborima izaći sa listom za Gradska/Općinska vijeća u šest gradova/općina i to: Tuzla, Živinice, Gradačac, Kalesija, Kladanj i Doboj Istok.
U Kalesiji, Tuzli i Živinicama
Narod i Pravda će imati svog kandidata za načelnika, dok će u Gradačcu biti zajednički kandidat za načelnika ispred NiP i SDP.

  • Narod i Pravda poziva sve građanke i građane iz navedenih gradova/općina da se informišu o aktivnostima ove političke organizacije, te da isto mogu uraditi u kancelarijama NiP-a, kao i putem oficijelnih Facebook stranica.
    Ono što je sigurno, Narod i Pravda je politička organizacija koja će nakon Lokalnih izbora još jače proširiti djelovanje u TK, te će biti formirane organizcije u gradovima/općinama u kojima to još nije urađeno.

(NKP.ba)

PODIJELI