PODIJELI

U subotu, 2. oktobra 2021. godine, u Velikoj sali BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija upriličen je program pod nazivom “Omladinsko druženje” u okviru kojeg je hfz. Ammar ef. Bašić održao prigodno predavanje.

Manifestacija “Poslanik u mom srcu” koja se organizuje povodom obilježavanja rođenja Muhammeda, a.s., ove godine započela je u subotu, 2.10.2021. god. U Velikoj sali BKC-a “Alija Izetbegović” organizovan je program pod nazivom “Omladinsko druženje”. Gost predavač bio je hfz. Ammar Bašić, poznati vaiz i predavač, a prisustvo mnogobrojne publike to je i potvrdilo.

Na početku programa odlomak iz Kur’ana proučio je Dawud Pjanić, polaznik mektebske pouke u džematu Rainci Gornji. Direktor BKC-a “Alija Izetbegović” uputio je riječi dobrodošlice, a glavni imam Medžlisa IZ Kalesija govorio je o manifestaciji “Poslanik u mom srcu 2021” i planiranim aktivnostima i svečanostima.

Moto ovogodišnje manifestacije je kur’anski ajet “Ti si, Muhammede, na najvećem stepenu morala”. O Poslaniku, a.s., kao moralnom uzoru u svim sferama života govorio je uvaženi gost predavač u svom jednosatnom predavanju. Prisutni slušaoci, svih generacija i uzrasta, imali su priliku poslušati poznatog vaiza koji je navodeći primjere iz života Poslanika, a.s., pojašnjavao kako i na koji način postupati u raznim životnim situacijama.

Vjerskim programom pod nazivom “Omladinsko druženje” započela je manifestacija “Poslanik u mom srcu 2021” i trajat će tokom mjeseca oktobra, a o sljedećim svečanostima i programima zainteresovani biće blagovremeno obaviješteni.


(MIZ Kalesija/ NKP.ba)

PODIJELI