Oduševio trenere: Miralem Ramić od januara u Arsenalu

Oduševio trenere: Miralem Ramić od januara u Arsenalu

512
0
SHARE
Ramić u dresu londonskog Arsenala

Prije nekoliko dana smo objavili vijest koja može da uveseli sve ljubitelje sporta u Kalesiji, ali i cijeloj BiH. Naime, 12-godišnji Miralem Ramić je boravio  pet dana u kampu londonskog Arsenala u Grčkoj, gdje je pokazao najviše među svojim vršnjacima sa područja Mediterana – pogledajte opširnije.

Ramić je oduševio  trenere mlađih kategroija Arsenala, a  posebno je briljirao u probnoj utakmici protiv Iraklisa postigavši 4 gola, pa su čelnici omladinske škole londonskog Arsenala odlučili Ramića “svezati” za ovaj klub.
U četvrtak je Ramićev trener dobio SMS poruku iz Londona u kojoj mu je nagoviješteno da će predstavici Arsenala uskoro doći u Kalesiju da dogovore Miralemov prelazak u omladinsku školu Arsenala, vjerovatno već u januaru, prenosi Dnevni vaz.
U poruci stoji da Arsenal želi u januaru ili februaru odvesti Miralema Ramića u svoj kamp u Solunu, gdje bi Ramić proveo četiri godine, nakon čega bi stekao pravo na dobijanje grčkog pasoša. Navedeno je i da će Arsenal snositi sve troškove Ramićevog boravka u kampu.

Prema riječima njegovog trenera, Sulejmana Sinanovića, dječakovi roditelji će donijeti konačnu odluku gdje će Ramić nastaviti da trenira.

Zanimanje za “Kalesijskog Mesija”, kako već zovu Miralema Ramića, do sada su, osim Arsenala i Milana, iskazali i zagrebački Dinamo, italijanski klubovi Inter, Atalanata i Siena, te austrijski Salzburg.

 

(NKP kalesijski.com)

 

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku