OK Kula Gradač čuva sjećanje na Kalesijku Ernu Sinanović: Uoči Memorijalnog turnira...

OK Kula Gradač čuva sjećanje na Kalesijku Ernu Sinanović: Uoči Memorijalnog turnira (U GRADAČCU!) posjetili porodicu Sinanović i položili cvijeće na Erninom mezaru

753
0
SHARE

3.januara 2018.godine u saobraćajnoj nesreći na pisti u Maslama (Vukovije Gornje) smrtno je stradala Erna Sinanović iz Miljanovaca.

ERNA je ostavila veliki i neizbrisiv trag u kalesijskom sportu, gdje je nastupala dugi niz godina u ŽOK POLO a kasnije i u ŽOK Bosna Kalesija. Pored kalesijskih klubova, sa kojima je osvajala trofeje, nastupala je i za OK Kulada Gradačac, kao i za reprezentaciju BiH.

2018.godine, povodom obilježavanja Dana općine Kalesije, ERNA SINANOVIĆ je posthumno odlikovana priznanjem MEDALJA SA ZLATNIM GRBOM, koje je najveće priznanje Općine.
Na prvu godišnjicu njene smrti organizovan je Memorijalni turnir, na kojem su učestvovale ekipe u kojime je nastupala Erna; POLO (koji je okupio igračice koje su igrale prije 15-20 godina sa njom), ŽOK Bosna Kalesija, OK Kula Gradačac, te omladinske reprezentativke BiH.
Tada je, u bogatom programu Memorijala, prikazana i snimljeni film ERNA (PRILOG NA KRAJU TEKSTA).

Nažalost, narednih godina se nisu organizovale slične manifestacije, iako je bilo velikih planova u vezi sa istim.
U tome je svakako jedno od opravdanja i pandemija COVID-19, ali, ne možemo se oteti utisku – i naš zaborav. Nas Kalesijaca koje je ERNA itekako zadužila!
Nadamo se da će se i prijatelji u ŽOK Bosna Kalesija, te Općina Kalesija, ali i svi oni koji imaju kapacitete i “obavezu” prema Erni, potruditi da takav jedan Memorijal postane tradicija.
Osim na godišnjicu smrti, ako je problem pauza tokom sezone, isto se može organizirati i povodom Dana Općine Kalesija, jer se radi o revijalnom sportskom druženju.

S druge strane, u Gradačcu, gradu udaljemom više od 80km od Kalesije, u Erninu čast se tradicionalono organizira Memorijalni odbojkaški turnir.

  • Ovog vikenda, tačnije u nedjelju (24.09.2023) OK KULA GRADAČAC će organizirati 5. memorijalni odbojkaški turnir u znak sjeanja na svoje bivše igračice, Branka (Ojdanić) Omeragić i Erna Sinanović, koje su ostavile neizbrisiv trag u Gradačcu.
    Obje igračice prerano su napustile ovaj svijet. Branka je umrla 2014. godine od posljedica teške bolesti, a Erna je poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći 3. janura 2018. godine.

Na turniru će igrati Crvena zvijezda (Beograd), Jedinstvo (Užice), ŽOK INOVA ( B.Luka) i KULA (Gradačac).

  • Kao i prethodnih godina, delegacija iz Gradačca je danas, subota (23. septembra 2023), posjetila porodicu Erne Sinanović, te sa porodicom i prijateljima na mezaru Erne Sinanović položili cvijeće i proučili Fatihu.

GOLEMO OD PRIJATELJA IZ GRADAČCA!
A NAMA, KALESIJCIMA, OSDTAJE DA SE ZAPITAMO – KADA ĆEMO MI PORED OBEĆANJA URADITI JOŠ NEŠTO.
JER ERNA JE TO ZASLUŽILA!

 


 

*****

(NKP.ba)