Općinska priznanja za Zuhdija Karić – ZUX, RILE PROMET Memići, Muharem ef...

Općinska priznanja za Zuhdija Karić – ZUX, RILE PROMET Memići, Muharem ef Mešanović i Udruženje građana ELIF: Konačnu odluku usvaja OV Kalesija/ Hoće li načelnik posebnim priznanjem odlikovati osam Kalesijaca iz humanitarne misije iz Turske?

737
0
SHARE

23.maj se obilježava kao Dan Općine Kalesija, a na obilježavanje tog značajnog datuma se dodjeljuju OPĆINSKA PRIZNANJA – Medalja sa zlatnim grbom (1) i Plaketa sa zlatnim grbom (3). Općinski načelnik ima pravo da uruči ”Posebna priznanja”.

Općina je uputila više od 100 dopisa za fizička i pravna lica (vijećnici, političke stranke, javne ustanove i preduzeća, sportski kolektivi, udruženja građana…) sa pravom predlaganja dobitnika priznanja. Na adresu Komisije su stigli prijedlozi od strane 24 predlagača.

  • Na sjednici Komisije je donesen Prijedlog odluke koji će se naći pred vijećnicima na sjednici zakazanoj za 27.04.2023.
    Priznanja će biti dodjeljena 23.maja – na Dan Općine Kalesija.

Ukoliko i OV Kalesija usvoji ovakvu odluku, a do sada je većinom bila praksa da se uprskoa brojnim prijedlozima uvaži stav Komisije, dobitnici Općinskih priznanja su…

>>> Najveće priznanje Općine Kalesija,
MEDALJA SA ZLATNIM GRBOM;
1. Zuhdija (Zajim) Karić, Kalesija

>>> PLAKETA SA ZLATNIM GRBOM;
1. RILE PROMET doo Memići – Kalesija
2. Muharem ef. Mešanović

(glavni imam MIZ Kalesija)
3. Udruženje građana ELIF Kalesija


—- Pored pomenutih priznanja općinskih načelnik ima mogućnost da ”Posebnim priznanjem” nagradi, odnosno oda priznanje, za druga fizička ili pravna lica.

U prijedlogu/nominacijama vijećnika Admir Karić je upućena jedna vrsta prijedloga prema načelniku da Posebnim priznanjem nagradi ‘OSMORKU iz Kalesije’, tačnije osam Kalesijaca koji su nedavno boravili u Turskoj u humanitarnoj misiji u ime/ispred svih građana Kalesije, te su instalirali stambene kontejnere u naselju koje je dobilo simboličan naziv MAHALA KALESIJA;
Mujo Mujkić, Senad Džafić, Ibro Huremović, Ekrem Halilović, Huso Efendić, Selim Turić, Meho Huremović i Alija Džafić


(NKP.ba)