PODIJELI

Proteklog vikenda prekinuta su sva sportska takmičenja u Bosni i Hercegovini.
Tako su na “prinudnu” pauzu otišli kalesijski odbojkaši i odbojkašice, koji su vodili brobu za plasman u Premijer ligu BiH. U trenutku prekida prvenstva, oba kalesijska odbojkaška kluba su bili lideri na tabeli.

Danas (petak, 20.03.2020.) Odbojkaški savez FBiH (OSFBIH) je donio Odluku o proglašenju završetku takmičenja u svim ligama OSFBIH za sezonu 2019/2020.

Odlukom je definisano da se dosadašnji rezultati u ligaškim takmičenjima proglašavaju konačnim.

***

Praktično, ovom Odlukom OK Bosna Kalesija je prvak FBiH za sezonu 2019/2020, i naredne sezone će ponovo igrati u Premijer ligi BiH.
Podsjećamo, Bosna je bila drugoplasirana u “regularnom” dijelu sezone Superlige FBiH “Sjever”, a nakon formirane Lige za prvaka, grupa “Sjever” i grupa “Jug”, su ostvarili 4 vezane pobjede te preuzeli lidersku poziciju od ekipe Srebrenika.

****

Kada je u pitanju ŽOK Bosna Kalesija, Odlukom je definisano da će kao lideri na tabeli Superliga FBiH “Sjever” razigravati sa liderom u grupi “Jug”, ŽOK Igman Ilidža. 
Termin razigravanja za prvaka, i ulazak u PL BiH, će biti naknadno određen, a domaćin utakmice će biti odriđen žrijebanjem.

(NKP.ba)

PODIJELI