PODIJELI

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

Pogledajte vijest: Kalesijki Aldini Sarajlić hitno potrebna pomoć!

aldina sarajlicDraga majko, sestro, suprugo, kćeri, zaručnice, draga ženo, djevojko! . Krhka li si stvorena, a krhka su sva ljudska bića u nevolji. Naša prijateljica, nečija kćerka, nečija zaručnica, nečija najbolja prijateljica, osoba pred kojom je cijeli jedan život, sada je stao u iskušenju. Njeno zdravlje je ozbiljno ugroženo. Njeno ime je Aldina. Jedna od mnogih, rekle bi ste, ali nije. Niko nije samo jedan od mnogih, jer sve mi možemo danas, sutra, za par mjeseci ili godina biti u istom položaju. Možda već sad jesmo, možda je baš sad Bog odlučio da nas iskuša i u nama ili nama najdražim se šire neke materije koje im tek tako žele oduzeti život. Stavite se u taj položaj. Šta biste učinile? Ne biste to dozvolile naravno, nemojte ni sada dozvoliti da naša Aldina ode premlada od onih koji je vole. Jednom je jedan čovjek išao obalom mora i vraćao školjke iz pjeska u vodu. Tom prilikom naišao je i drugi čovjek pa ga upitao: „Zašto vraćaš te školjke u vodu, za njih nema spasa, ne možeš ih sve vratiti!“, a ovaj mu je odgovorio: „Sve ne mogu, ali za ovu školjku ima spasa“ i bacio školjku u more. I za našu Aldinu ima spasa, za sve ima spasa ako se udružimo, ako budemo jedno, zajednica, što je od nas Bog uvijek očekivao i kroz djela Svoga Poslanika nas učio da sve ljude volimo isto. Najbolji je vjernik onaj koji svome bratu želi više dobra nego sebi. Ako ne možemo to, onda bar možemo pomoći našem bratu ili sestri da imaju onoliko dobra koliko ga imamo mi, onoliko koliko treba za život, da imaju zdravlje!

I ja imam majku i znam koliko bi patila da mi se nešto slično desi, i ja bih patila da se njoj to desi, i patila bih kad, ako Bog da, budem majka da se mome djetetu nešto slično desi. Nema većeg bola nego izgubiti svoje dijete! Zato, majke, kćeri, sestre, supruge, prijateljice, pokušajte se samo ove godine odreći svojih naknada za proslavu 8.marta i poklonite ih u humanitarni fond za Aldinu Sarajlić i čudo će se, uz Božiju pomoć, desiti. Velika sredstva će se potrošiti za osmomartovske proslave i za poklone. Mi žene zaslužujemo da nas se obasipa poklonima, da nas se pazi, ali ne samo jedan dan, već dokle god smo žive. Pokažimo da smo velike, da smo plemenite i sugerišimo, recimo svojim sindikalnim organizacijama, da sredstva koja su namjeravali potrošiti za proslavu 8. marta i za kupovinu poklona preusmjere za liječenje 24-godišnje teško oboljele Aldine Sarajlić. Tako ćemo skupiti novac i pomoći Aldini. Mi smo jedni drugima iskušenja. Ako mi skupimo novac pokazat ćemo Stvoritelju da smo vrijedani, da smo dobri i plemeniti, a zauzvrat ćemo dobiti našu lijepu sugrađanku nazad. Vratimo je njenim najmilijim. Unesimo ponovo boje u njen život i izmamimo osmijehe na mnogim licima. A onda čestitajmo sebi što smo tako snažni i vezani, jer vjernici su kao organizam, kad jedan organ oboli, čitav ummet osjeti.

Molim vas pomozite nam da dočekamo Aldininu svadbu, inšAllah, da vidimo njenu djecu, da ovaj svijet i ovu zemlju ostavimo njima na čuvanje. Neće nam se zlim vratiti. Ispružite svoje ruke i darujte, jer u stisnutu ruku milost ne može stati! Vjerujem u vašu dobrotu i plemenitost, zato vam unaprijed kažem, hvala vam što ste nam pomogle u ovoj borbi za život koja je uspjela, hvala Allahu!

Amela Delić, UG „Korak“

 *********

Molimo da pružite Aldini Sarajlić, Vašim prilogom, mogućnost da nastavi živjeti, kako bi bila uz svoju porodicu te nastavila normalan život.

Pokrenuta je kampanja za prikupljanje sredstava za njeno izliječenje, Vaš doprinos moguće
je uplatiti na slijedeće račune:
Za uplate u KM:
Naziv banke: Unicredit Bank dd
Broj računa: 3386502546879180
Broj partije: 40275637000
Za uplate iz inostranstva:
Naziv banke: Unicredit Bank dd
Broj partije: 40275637101
IBAN: BA39 3386 5028 5163 7854
SWIFT: UNCRBA22 (POGLEDATI FOTOGRAFIJE ISPOD ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA)
Uz naznaku: Za liječenje Aldine Sarajlić

Aldina Sarajlic
Dubnica bb.
75260 Kalesija

Uplate iz Švicarske i zemalja EU moraju imati sljedeće podatke (pogledajte foto)

POZIVOM NA BROJ: 090 292 051 donirate 3KM, za korisnike BH Telekoma!  Uskoro će biti aktiviran broj za korisnike HT Eroneta koji žele donirati novac za liječenje Aldine Sarajlić

UNAPRIJED SE ZAHVALJUJEMO NA VAŠOJ HUMANOSTI!
ALDINA SARAJLIĆ I NJENA PORODICA
aldina sarajlic apel broj

Kontakt telefon porodice Sarajlić 035/ 631-802
(Roditelji Aldine Sarajlić, Redžo i Mina)
Ili na broj; 061/376-199 (Elvir Nuhanović)
Novosti vezane za akciju prikupljanja pomoći za Aldinu Sarajlić možete pratiti i putem grupe na Facebooku – OVDJE

(NKP kalesijski.com)

PODIJELI