Otvoreno pismo, OO BPS Kalesija: Najnovije prevare i podvale dr. Asima Mehmedovića...

Otvoreno pismo, OO BPS Kalesija: Najnovije prevare i podvale dr. Asima Mehmedovića prema građanima Kalesije

447
0
SHARE

bps kalesija

Svjedoci smo da je u zadnje vrijeme  Općina Kalesija dobila veliku pažnju javnosti u BiH prvenstveno zahvaljujući nekolicini neodgovornih vijećnika koji su radi lične koristi u nekoliko navrata ispoljili spremnost da  zanemare vlastiti dignitet i obraz, a nakon toga dignitet i obraz, kako samog naroda, tako i cijele naše domovine Bosne i Hercegovine.
Jedan od predvodnika neprincipijelnih i neodgovornih vijećnika jeste i dr.Asim Mehmedović koji svojim kontinuiranim nemoralnim postupcima tokom čitavog mandata kvari ugled svoje profesije, ali i ugled svih građana općine Kalesija, a koji se u ogromnoj konkurenciji neprincipijelnih zadržava u drugom planu.

Ko je „političar“ dr. Asim Mehmedović?

Podsjetimo se:  Dr. Asim Mehmedović je u prošlosti bio dobro pozicionirani član SDA na račun čijeg članstva  je dobio posao u Domu zdravlja Kalesija. Kada je iskoristio sve benefite tadašnje politike pridružuje se Bosanskohercegovačkoj Patriotskoj Stranci Sefer Halilović u Kalesiji pod izgovorom da je politka koju zastupa SDA prevaziđena i da jedino BPS nudi kvalitetnu platformu i perspektivne mlade ljude sa kojima želi politički da djeluje. Dr. Asim Mehmedović je s tim opredjeljenjem kandidovan na listu BPS-a  2012. godine  u Kalesiji, kada je na mnogobrojnim predizbornm skupovima javno obećavao da će se zalagati za ravnopravnost mladih, da će se odreći vijećnićkog paušala unaprijed  u korist stipendija za studente, a svojim vukovijancima je javno obećao hitno uvođenje dva tima Porodične medicine u ambulanti u MZ Vukovije i da će se riješiti problem vodovodne i kanalizacione mreže u istom naselju.

Dobijanjem mandata u Općinskom vijeću Kalesija dr. Asim Mehmedović  mijenja svoje mišljenje i počinje zastupati lične interese i uske interse pojedinih članova SDA,  koji zajedno sa njim kroje plan kako dezintegrisati tadašnju kvalitetnu ekipu BPS-a i kako spriječiti realizaciju tadašnjeg koalicionog sporazuma u Općinskom vijeću Kalesija, po kojem je BPS-u pripalo mjesto direktora Doma zdravlja Kalesija, a na koje je bio kandidovan tadašnji član BPS-a dr. Damir Husić.     Opredjeljenost vlastitim interesima dr. Asim Mehmedović pokazuje  u periodu  imenovanja dr. Damira Husića na mjesto direktora, te javno propagira svoj interes i pohlepu na način da se direktno sukobljava se sa članstvom i rukovodstvom BPS-a u Kalesiji, koje uslovljava na način da ako se on lično ne imenuje za direktora Doma Zdravlja Kalesija da će u suprotnom napustiti BPS SHkoji bi time ostao bez jednog mandata u OV Kalesija, a na što ni članstvo ni rukovodstvo BPS-a tada nije pristalo.

Tadašnji načelnik Rasim Omerović, uslovljanavnje i neposlušnost dr. Asima Mehmedovića prema BPS SH Kalesija, kao rijetku političku priliku,  vješto koristi i protivno koalicionom sporazumu između dvije političke partije za  direktora  Doma zdravlja bez uvažavanja prijedloga BPS-a ostavlja dotadašnjeg direktora Nusreta Sinanovića.

Uočavajući da je izgubio ugled u Partiji, prije svega kršenjem ranije utvrđenih koalicionih dogovora i lažnim obećanjima da treba od paušala odvojiti za stipendije studenata za što je bio prozivan, dr. Asim Mehmedović izvršava svoje ranije prijetnje i napušta BPS SH Kalesija, te postaje samostalni vijećnik u OV Kalesija, čime je iznevjerio sve svoje sugrađane, partijske kolege, prijatelje i sve one koji su mu ukazali povjerenje na lokalnim izborima 2012.god.

bps asim mehmedovic
BPS Kalesija 2012: Asim Mehmedović – Pravi izbor za (njegovu) pravu budućnost

Najnoviji politički transfer i „dres“ dr. Mehmedovića

Nakon napuštanja BPS-a nije dugo trebalo da dr. Asim Mehmedović pronađe novo političko utočište i novu političku partiju i to upravo onu za koju je u predizbornoj kampanji 2012-e godine javno govorio da su grupa okupljenih interesdžija, da nemaju koga ponuditi na listu osim posrnulih privrednika i istrošenih pilitičara, koji vide svoju poslednju priliku u radnom vijeku. Naravno, riječ je o Stranci za BiH čiji je i trenutno član- rame uz rame sa istim onim osobama koje je ranije omalovažavao kao kandidat na izborima.

Budućnost bez lažnih moralista i narodnih predstavnika bez punog legitimiteta

OO BPS SH Kalesija je prevazišao, kako sve gore pomenuto tako i ono što ovom prilikom nije pomenuto, te je članstvo i rukovodstvo BPS-a zaboravilo sve one koji su izdali svoj narod i pronevjerili volju birača, i ni na koji način nismo ni pomišljali o potrebi informisanja javnosti o nemoralnim postupcima dr. Asima Mehmedovića u prošlosti, prvenstveno jer je za nas poražavajuće što je bio član BPS-a i što nas je zajedno sa svim građanima Kalesije u ove četiri godine mandata bezbroj puta iznevjerio zbog propagiranja vlastitih interesa. BPS SH Kalesija ovom prilikom iskazuje svoju duboku opredjeljenost da u budućnosti neće pružati priliku nikakvim lažnim moralistima i da će uvijek osuđivati narodne predstavnike kojima je osnov političkog djelovanja prodaja i unovčavanje vlastitog naroda i države.

„Časna pionirska“ fejsbučara bez punog legitimiteta

BPS SH Kalesija je uprkos dešavanjima sa izabranim vijećnicima poslije lokalnih izbora 2012-e godine nastavio razvijati zdravu političku ideju, posebno u mandatu  v.d. predsjednika Juse Hamzića, iskazujući svoju punu patriotsku opredjeljenost i djelovanje za dobrobit svih građana Kaesije, ali dr. Asim Mehmedović  nije zaboravio da podlo i oholo djeluje pa je u vremenu pripreme terena za oktobarske izbore vidio priliku da se ponovo dodvori građanima koji ga ne poznaju i obezbjedni novi mandat u OV Kalesija. Isti je u zadnjih desetak dana u nekoliko navrata putem socijalne mreže Fejsbuk sa svog profila sa  namjerom obmanjivanja članova  BPS-a  i ubjeđivanja istih  kako bi trebali biti uz njega slao poruke neprimjerenog sadržaja za jednog narodnog predstavnika . Tome u prilog govori činjenica da je naš bivši drug, koji je zarad ličnog interesa iznevjerio građane i političku partiju, slao mnogobrojnim članovima BPS-a poruke sledećeg sadržaja:  „ Jesi li zainteresovan da budeš sa nama na listi Stranke za Bih. Čuo sam da te kandiduje BPS. Ja sam ispred njih prošao u Vijeće i nisam imao dobro iskustvo sa njima nakon izbora“.

asim mehmedovic PORUKA FACEBOOK

Kako bolan Asime nadmaši i Otomane u Kalesiji

Kako si bolan Asime  loše iskustvo imao sa BPS-om  nakon izbora 2012 godine? Kako bolan Asime nadmaši i Otomane u Kalesiji?

Kako bolan Asime, kada si na račun mukotrpnog i višemjesečnog rada stotina mladih ljudi dobio mandat ispred BPS-a i postao vijećnik u OV Kalesija. Kako bolan Asime, kada si na račun BPS-a postao član Kolegija OV Kalesija. Kako bolan Asime, kada si ispred BPS-a imenovan u Komisije u OV Kalesija. Kako bolan Asime, kada si na račun svega toga ostvario imovinsku korist od oko 30 000 KM. Kako bolan Asime , kada si zaposlio kćerku u Dom Zdravlja, a zaboravio svoje sugrađane, borce, socijalno ugrožene i mnoge druge koji čekaju to isto mjesto i po 20 godina. Kako bolan Asime, kada si pod tim istim  mandatom BPS-a, koji nisi sam ostvario,  ponovo  dobio priliku da još jednom digneš ruku protiv svog kolege dr. Damira Husića i smijeniš ga sa mjesta člana Upravnog odbora Doma zdravlja Kalesija i postaviš  sebe, s namjerom da opet ostvariš imovinsku korist.

Kako bolan Asime, prođe loše sa BPS-om? Odgovor bi konačno željeli svi da saznamo.

 Ostaje da se pitamo kako bar ne predloži nekog mladog insana iz tvoje nove političke partije ( a valjda je nisi još promjenio ) da dobije taj paušal za Upravni odbor u Domu zdravlja.

Pouka o pravnom lijeku za dr. Asima Mehmedovića

Uvažavajući činjenicu da niko od rukovodstva i članstva BPS-a koji je dobio povjerenje na lokalnim izborima 2012-e godine nema amneziju, a posebno uvažavajući činjenicu da dr. Asim Mehmedović nije samostalno stekao mandat niti prešao izborni prag, poručujemo dr. Asimu Mehmedoviću da PONOSNE I USTRAJNE PATRIOTE Kalesije ne zaboravljaju i zbog svega ovog napisanog u tvojim porukama te javno pozivamo da svaku onu nepravdu koju si doživio u BPS-u javno obznaniš i zbog istih,ako postoje,  pokreneš postupke kod nadležnih institucija, u suprotnom, pozivamo te da prestaneš mijenjati političke dresove zbog ličnog interesa, napustiš političku scenu Kalesije i omogućiš da građani daju  povjerenje onima koji znaju poštovati interese i ciljeve naroda, svoju domovinu i postignute dogovore. 

Na kraju, hvala što si pokazao kako se ne treba ponašati i kakve političare građani Kalesije ne treba da biraju.

 

OO BPS KALESIJA
(Članovi BPS-a koje si izdao, a koje sada pozivaš u ispomoć)  

 

.
(NKP.ba)