PODIJELI

Nakon što je federalna vlada najavila uvođenje reda u rudniku Banovići, neformalni vladar “RMU Banovići”, Mirsad Kukić, nalazi se pred krajem svoje političke karijere. Stoga Kukić, kako saznaje SB baca sve karte (ali i novac) na rušenje Vlade TK.

Prema informacijama do kojih je došao naš portal, Kukić koji od ranije tijesno sarađuje sa SDP-om i Nerminom Nikšićem, uspio je na sebi svojstven način, s obzirom da svoju platežnu moć crpi iz gospodarenja profitabilnim banovićkim rudnikom, privoliti DF-ovog zastupnika Mahira Mešalića za prelazak u Nikšićev SDP i za formiranje nove parlamentarne većine.

Tu većinu bi, kako saznajemo, osim Kukićeve PDA, činili SDP i Naša stranka.

Ukoliko se to desi, politička propast Mirasada Kukića bila bi odložena na neko vrijeme, a savez između Kukića i Bh.bloka (Naša stranka i SDP) bio bi učvršćen.

Da stvar bude zanimljivija još jednom se pokazalo da politika i principi rijetko idu skupa, te da fenomen “političkog papka” postaje sve učestaliji.

Upravo se Mešalić u Tuzlanskom kantonu isticao kao najveći kritičar Kukića i njegove strahovlade u TK.

Međutim, kako saznajemo Mešalić je svoje neslaganje sa generalnom politikom predsjednika DF-a Željka Komšića, odlučio da ispita na tržištu političkih transfera, pri čemu je Kukić bio spreman najviše ponuditi, a oslabljeni SDP još spremniji da primi kakav takav kadar kako bi u javnosti nakon brojnih afera dokazao da se ne nalazi u potpunom kadrovskom rasulu.

(SB/ NKP.ba)

PODIJELI