Petak (21.12.): Humanitarni koncert ilahija i kasida za Asada Harbića u BKC-u...

Petak (21.12.): Humanitarni koncert ilahija i kasida za Asada Harbića u BKC-u Kalesija

129
0
SHARE

Udruženje „KORAK“ Kalesija, zajedno sa udruženjem „Venia“ Tuzla, organizuje humanitarni koncert ilahija i kasida za Asada Harbića iz Tuzle, koji je već osam mjeseci suočen s teškom bolešću, sa akutnom mijeloidnom leukemijom i jedina nada za spas je transplantacija koštane srži u nekom evropskom medicinskom centru.

Asad je zbog bolesti ostao bez posla i jedino primanje mu je očeva penzija. Posljednjih mjeseci Asadovo stanje sve je teže. U Kliničkom centru u Tuzli ljekari čine sve što mogu da mu pomognu, ali to, zbog progresivne bolesti, pomaže samo privremeno.Bilo je čestih krvarenja i drugih nevolja, stanje se malo smiruje nakon transfuzija.Asadovi roditelji Esed i Refija, kao i on sam, ništa ne mogu učiniti da bi sakupili oko 180.000 eura, od čega što prije treba sakupiti 100.000 eura kako bi klinika u Tibingenu počela tražiti donora i pripremati transplantaciju koštane srži. Asad je trenutno u bolnici na kemoterapiji koja je ovaj puta pojačana za oko 50% u odnosu na prethodni put kako bi ga ljekari na UKC Tuzla pripremili za transplantaciju.

Ovim putem vas pozivamo, da se odazovete ovom humanitarnom koncertu koji će biti održan u PETAK 21.12.2012.godine u BKC-u „Alija Izetbegović“ sa početkom u 18,00 h. Cijena ulaznice je 3,00 KM.

Na koncertu učestvuju: Hor Medžlisa islamske zajednice Zvornik, Hor Bedr Vukovije Donje, Hor Ridwan Rainci Gornji, Hrustan Noćić i Jasmin Oštraković. Pokažimo svoju humanost na djelu, podržimo ovaj koncert a time pomažete i Asadu Harbiću. Ulimo nadu u život još jednom mladom čovjeku koji je suočen sa teškom bolešću.

Ulaznice može te kupiti na dan koncerta, ali i na sledećim mjestima, kod: Edis Mešić – kafe Rafaello Rainci Gornji, Miralem ef. Pjanić Rainci Gornji, Sanel Hukić Rainci Gornji, Senad Salihović – Neon Solucije Miljanovci, Fahrudin Sinanović – Gradska biblioteka Kalesija, kao i kod članova udruženja Korak Kalesija koji će obilaziti sugrađane. Za petak u toku dana planirana je prodaja ulaznica i na ulicama Kalesije.

Humanitarni broj za Asada Harbića 090 292 044, donirate 3 KM.

Uplate možete izvršiti i na sledeće ž-r:

Uplate u KM: Asad Harbić,

Bank: Hypo Alpe Adria Bank dd

Tekući broj 22011014

Transakcijski 3061153828016691

Za uplate u eur: Asad Harbić,

Bank: Hypo Alpe Adria Bank dd

SWIFT code bank: HAABBA22

IBAN. BA393061123759661035

 

(NKP kalesijski.com)