Pismo “nezadovoljnih roditelja i nastavnika OŠ Vukovije”: Mogući protesti ukoliko se imenuje...

Pismo “nezadovoljnih roditelja i nastavnika OŠ Vukovije”: Mogući protesti ukoliko se imenuje direktor koji je ranije dao otkaz i otišao u Njemačku

5765
0
SHARE
  • Na e-mail adresu našeg portala, kao i na adrese ostalih kalesijskih portala, je stiglo pismo koje potpisuju “Nezadovoljni roditelji i nastavnici djece OŠ Vukovije”.
    Pismo prenosimo u cjelosti i bez izmjena…
pismo upućeno na e-mail adrese kalesijskih portala

Već je poznato da će se smijeniti 121 direktor u Tuzlanskom kantonu. Međutim, kolektiv i roditelji učenika osnovne škole Vukovije ima veći problem od same smjene sadašnjeg direktora, a to je dolazak “starog” direktora – Armina Hodžića. Potrebno je napomenuti da je OŠ Vukovije “pripala” opet SBB stranci, tako da se smjenjuje direktor iz te stranke i dolazi novi iz istoimene. Stranka kao stranka nama ne predstavlja problem.

Naš problem je bivši direktor Armin Hodžić zbog sljedećih stvari: Za njegovo vrijeme na poziciji direktora (tri i pol godine, nakon čega je sam dao otkaz i otišao u Njemačku) dotični je vršio mobing na naš kolektiv
(od pomoćnog osoblja pa do sekretara škole).

Bitno je spomenuti jedan od sljedećih slučajeva: dotični Armin Hodžić se usudio jednom prilikom da zaključa nas radnike škole, kao da je škola njegovo privatno vlasništvo. Poznata rečenica bahatog Armina na sjednicama:
“Slobodno zovite inspekciju, ne može mi niko ništa!” Što i jeste bio slučaj, niko mu nije mogao ništa, jer se krio iza stranke i iza bivšeg ministra Elvira Rožnjakovića.

Jedan od kolega iz kolektiva par puta je pozvao inspekciju, ali svaki dolazak inspekcije se završio na ručku u obližnjem restoranu.

Mnogi prosvjetni radnici na području Kalesije su upoznati sa mobingom dotičnog Armina, mnogi od nas su također kontaktirali ministra Elvira Rožnjakovića koji nije mogao/nije želio poduzeti ništa po tom pitanju. Da li Armin Hodžić ima u šaci bivšeg ministra Elvira R. pa može da radi šta želi?

Kolektiv kao i roditelji su trenutno zadovoljni trenutnim direktorom Mensurom Mešićem. Ako se direktor već mora smijeniti, neka to bude bilo ko drugi osim Armina Hodžića. U slučaju da dođe do ovoga, mogući su protesti nas prosvjetnih radnika i roditelja jer škola nije privatno vlasništvo.

Nastavnici, pomoćno osoblje kao i menadžment su u školi zbog djece, gdje treba da vlada sloga, mir i međusobno poštovanje, a ne ponižavanje radnika!!!

Razlog zašto se sada obraćamo javnosti jeste taj što je bivši ministar Elvir Rožnjaković “pripremio teren” i želi opet postaviti bivšeg direktora Armina Hodžića, koji je vršio mobing na nas radnike na razne načine, ponižavao nas, imao nekorektan odnos itd. Takva osoba ne smije biti direktor jedne javne ustanove!

Velika zamjerka(od lokalne zajednice kao i kolektiva) Elviru ROŽNJAKOVIĆU ako povuče taj potez!

  • Nezadovoljni roditelji i nastavnici djece OŠ Vukovije

(NKP.ba)