Počinje nova sezona u Drugoj ligi FBiH “Sjever”: Ko će biti najbolji...

Počinje nova sezona u Drugoj ligi FBiH “Sjever”: Ko će biti najbolji od 3 kluba sa područja općine Kalesija

624
0
SHARE

Ovog vikenda počinje nova sezona u Drugoj nogometnoj ligi FBiH, u kojoj će se takmičiti tri kluba s područja općine Kalesija, Bosna iz Kalesije, Mladost iz Kikača i Sloga iz Tojšića.

Kalesijska Bosna je zadržala igrački kadar koji je prošle sezone osvojio šesto mjesto u ligi. Stigla su pojačanja koja bi trebala pojačati konkurenciju i očekivanja su da bi Bosna ove sezone mogla biti u gornjem dijelu tabele.

Mladost iz Kikača se odrekla nekoliko starijih igrača i dovela pojačanja na nekoliko pozicija sa kojima bi trebala biti stabilan drugoligaš.

Sloga iz Tojšića se nakon dvije godine igranja u kantonalnoj ligi vratila u ligu gdje se godinama takmičila i gdje, realno, pripada, po kvalitetu i infrastrukturi. U tojšićkom klubu su ostali igrači koji su izborili ulazak u viši rang takmičenja, a pristiglo je i nekoliko pojačanjima sa kojima Sloga ne bi trebala imati rezultatskih problema u Drugoj ligi FBiH „Sjever“.

Lokalni derbi između Bosne iz Kalesije i Sloge iz Tojšića na rasporedu je u 11.kolu. Pretposljednje kolo donosi drugi komšijski derbi između Mladosti iz Kikača i Bosne iz Kalesije, dok će u posljednjem kolu snage odmjeriti Sloga iz Tojšića i Mladost iz Kikača.  

Fudbaleri Bosne će u prvom kolu gostovati kod Dinama u Donjoj Mahali, Mladost iz Kikača će na domaćem terenu ugostiti Orahovicu 74, dok će Sloga iz Tojšića putovati u Seonu.

Novu sezonu danas (subota,13.avgust) će od 17 sati otvoriti Lokomotiva iz Miričine i Odžak 102, dok će se preostalih sedam utakmica prvog kola odigrati sutra (nedjelja,14.avgust) od 17 h.

Parovi 1.kola Druge lige FBiH “Sjever”

Mladost Kikači – Orahovica 74  
Lokomotiva Miričina – Odžak 102  
Bosna Mionica – Priluk  
Dinamo Donja Mahala – Bosna Kalesija 
Dizdaruša Brčko – Napredak Matići 
Seona – Sloga Tojšići 
Gornji Rahić – Prokosovići 
Svatovac Poljice – Mladost Malešići  

(Radio Feral)