Povijesna pobjeda ŽOK Bosna Kalesija u PL BiH: Navijači nosili odbojkašice do...

Povijesna pobjeda ŽOK Bosna Kalesija u PL BiH: Navijači nosili odbojkašice do pobjede protiv Bihaća

477
0
SHARE

U petak (9.oktobra 2015.) kalesijske odbojkašice su u okviru drugog kola Premijer lige BiH dočekale UOK Bihać Preminger.
Nakon što su u prvoj ovosezonskoj utakmici osvojili jedan bod u Bijeljini (poraz 3:2 u setovima), kalesijske odbojkašice su upisale prvu pobjedu u elitnom razred bh. odbojke.

ZOK BOSNA UOK BIHAC (1)

Bosna je igrala odlično u prva dva seta, a nakon vodstva 11:4 u treće setu dolazi do velikog pada u igri, i ovaj set odlazi na stranu gošći.
U četvrom setu igra Bosne se potpuno raspala, pa su gošče u jednom trenutku imale čak i deset poena prednosti, a set je završen rezultatom 19:25.

U petom odlučujućem setu Bosna je brzo povela 2:0, a prednost su zadržali do kraja, za konačnih 15:11.

Ono što svakako posebno raduje jesu pune tribine fiskulturne sale MSŠ Kalesija.

ŽOK Bosna Kalesija – UOK Bihać Preminger 3:2
(25:16, 25:21, 22:25, 19:25, 15:11)

ŽOK Bosna Kalesija
Suljić Zerina, Muminović Dženana, Halilović Berina, Subašić Emina, Bureković Nejla, Herić Envera, Božur Matea, Sinanović Erna (C), Mujačić Adna, Avdić Armina, Hodžić Edina
Treneri: Tubić Rašid i Mujačić Robin

UOK Bihać Preminger
Džafić Meliha, Kozlica Elma, Čaušević Neira, Alibegović Alma, Turnić Amila, Dizdarević Una, Pečenković Amra (C), Jusić Larisa, Glohovac Erna, Turnić Erna
Treneri: Hubić Semin i Karabegović AdnanZOK BOSNA UOK BIHAC (7)

ŽOK Bosna oslabljena u odnosu na prethodnu sezonu: U sezoni 2015/2016 spoj mladosti i iskustva

Elma Karabegović, Amela Kadić i Anela Tubić, tri odbojkašice koje su u mnogome pomogle ŽOK Bosna Kalesija da izbori plasman u elitni razred bh. odbojke, više ne nastupaju za kalesijsku ekipu.
Karabegović i Kadić nisu produžile saradnju sa klubom, dok je Tubić zbog udaje napustila BiH. Upravo su ove tri pozicije; korektor, srednji bloker i tehničar, najlabije pokrivene u ekipi Bosne, jer u prethodnoj sezoni ove odbojkašice skoro da nisu niti izlazile iz igre, osim nakon rotacije nakon servisa kada po pravilu srednjeg blokera mijenja libero u ekipi.

Iskusne Erna Sinanović i Zerina Suljić na poziciji primača će biti glavni oslonac Bosne u ovoj sezoni, a u tome će im morati pomoći Edina Hadžić i Emina Subašić, koje su također već duže vremena u ovoj ekipi.
Mlada tehničarka Armina Avdić je produkt škole ŽOK Bosna, a protiv Bihaća je odigrala odličnu utakmicu, ali je upitno da li možeo digrati cijelu sezonu na istom nivou. Isto važi i za Enveru Herić, koja je protiv Bihaća igrala na poziciji korektora.

Tri nove djevojke u ŽOK Bosna u prvoj utakmicu nisu opravdali epitet pojačanja, a koliko one mogu popraviti kvalitet igre saznat ćemo u nastavku sezone kada se uigraju sa ostatkom ekipe.

.
(NKP.ba)