PODIJELI

ciro slobodaDolazak Ćire Blaževića izazvao je veliku euforiju u Tuzli, ali i mnogo šire.
Nakon predstavljanja javnosti, koje je privuklo rekordan broj novinara, prvi trening FK Sloboda je privukao nekoliko stotina navijača koji su došli da pozdrave Ćiru.
Sloboda u nastavku prvenstva želi osigurati povratak u elitni razred bh. fudbala, a treća pozicija nakon jesenjeg dijela prvenstva najavljuje veliku borbu u nastavku prvenstva. NK Bratstvo Gračanica sa jednim bodom prednosti, i FK Jedinstvo Bihać sa četiri boda prednosti, sigurno imaju slične ambicije.

Ćiro je već najavio promjene, pa će u narednim danima otkaz dobiti 6-7 fudbalera, kako bi u Slobodu došao jedan kvalitetan igrač sredine terena i klasični špic igrač.

Foto: fksloboda.ba
Foto: fksloboda.ba

Euforija oko dolaska Ćire bacila je u sjenu dolazak 20-godišnjeg Kalesijca Eldara Pilavdžića, ofanzivnog krilnog igrača.
Pilavdžić je svoje prve fudbalske korake napravio upravo na Tušnju, a kao junior je otišao u češku Karvinu. Nastupao je i u Zvijezdi iz Gradačca, a u julu prošle godine prešao je u mađarski Szigetszentmiklosi TK.

Iako ima tek 20 godina, Pilavdžić je već iskusan igrač, koji bi itekako mogao pomoći tuzlanskoj Slobodi u misiji povratka u Premijer ligu BiH.
Pred nama je da vidimo kako i koliko će njegova iga biti po Ćirinom ukusu.

A.Karić
(NKP.ba)

PODIJELI