PODIJELI

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

Medžlis Islamske zajednice Kalesija Vas poziva na centralnu mevludsku svečanost povodom rođenja Muhammeda, a.s., koja će se održati u četvrtak (24.01.2013. godine), u džematu Memići stara džamija, nakon podne-namaza.

Mevlud, odnosno obilježavanje rođenja Muhammeda, a.s., muslimani Bosne vijekovima njeguju u svojoj tradiciji, na taj način čuvajući spomen na posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda, a.s. Pobožni stihovi koji govore o Poslanikovom životu predstavljaju jedan vid našeg upoznavanja s Muhammedom, a.s., čas historije koji nam donosi bitne informacije iz života našeg Poslanika.

U vremenu raznoraznih napada na ličnost i djelo Muhammeda, a.s., čuvajmo spomen na Poslanika, čuvajmo naše lijepe adete i našu tradiciju, ali budimo i živi praktičari dini-islama i Poslanikovog sunneta.

Živimo kao muslimani u vjeri islamu u kojem smo se i rodili, te kao takvi i selimo s ovog svijeta.

MIZ Kalesija ovim putem poziva sve zainteresovane na mevludsku svečanost povodom 12. rebiu-l-evvela (rođenja Muhammed, a.s.), koja će se održati u džematu Memići stara džamija u četvrtak (20. januar), nakon podne-namaza.

 

(NKP kalesijski.com/ MIZ Kalesija)

PODIJELI