Poziv za mlade sa područja naše općine: Odbojkaški klub Bosna Kalesija vrši...

Poziv za mlade sa područja naše općine: Odbojkaški klub Bosna Kalesija vrši upis novih članova za mlađe kategorije

597
0
SHARE

Kalesija je dugo godina važila za ‘grad odbojke’ i brojne ekipe iz Bosne i Hercegovine su strahovale od gostovanja u Kalesiji, zadnjih par sezona igre nisu na zavidnom nivou kao nekad, ali i dalje u Kalesiji postoji grupa ljudi koji se na sve načine trude da se odbojka u ovom gradu ne zapostavlja.

Odbojkaški klub Bosna se trenutno takmiči u Superligi Federacije Bosne i Hercegovine, sezonu su završili na 6. poziciji, a ambicije za sljedeću sezonu su ulazak u viši rang.

Kroz historiju OK Bosna je nizala uspjehe, jedan od najvećih uspjeha je u sezoni 1996/1997 kada je klub igrao na Europskom kupu i tako postao prvi tim u Bosni i Hercegovini sa međunarodnom pobjedom. U 2010. godini odbojkaši Bosne su bili prvaci Federacije i finalisti kupa BiH, kao i više puta kantonalni, federalni i državni prvaci u mlađim kategorijama.

Da odbojka živi u Kalesiji govori nam i to da se osnivaju pionirski, kadetski i juniorski timovi, na čelu sa trenerima prvotimcima Bosne, Mirnesom Idrizovićem i Jasminom Požegićem koji je ujedno i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine u odbojci.

–  Dragi roditelji, ako želite udaljiti djecu od kafića, kladionica, želite da se vaše dijete pravilno psihički i fizički razvija, da radi nešto društveno korisno, uključite ga u program škole odbojke OK Bosna Kalesija. – poručili su iz OK Bosna.

Za više informacija pošaljite upit na Facebook stranicu OK Bosna Kalesija ili kontaktirajte trenere na broj telefona.

Kontakt telefon: Jasmin Požegić – Mirnes Idrizović
062-903-735 / 062-154-902

(NKP.ba)