Predstava “Uhljebi” 14.06.2024 u BKC Kalesija (Ne, nije priča o kalesijskim vijećnicima...

Predstava “Uhljebi” 14.06.2024 u BKC Kalesija (Ne, nije priča o kalesijskim vijećnicima i načelniku)

284
0
SHARE
  • U produkciji Draft teatra Tuzla napravljena je nova predstava „Uhljebi“ pred kalesijskom publikom bit ce odigrana 14.06.2024. (19:00), kao komedija rađena po motivima Mihičevim „Siroti mali hrčki“.

–Ovo je prva predstava koja nosi jednu poruku pred publikom , rađena kao komedija, ali porukom , da se i malim ljudima stvaraju velike stvari. Ovo je prva premijera u ovoj godini, pripremali smo jedan i pol mjesec i prilagodili kod nas, ali i za cijelu BiH. Nadamo se lijepom druženju sa publikom koju očekujemo kao i uvijek , a ojačali smo Draft teatar sa novim članom, glumicom Selmom i nadam se da će publika biti zadovoljna. Poslije ove predstave imamo i druge dvije, a za ovu godinu imamo na repertoaru 4 predstave – istakao je glumac Dragan Tešić koji je učesnik stvaranja Draft teatra davne 1991.godine.

Režiju, scenu, kostime i muziku uradili su kolektivno izvođači. Plakat je uradio Zdravko Mičanović, svjetlo i ton Bersim Kikanović.

U predstavi igraju, Jasmin Salkić, Selma Gusinac, Draženko Čivčić, Dragan Tešić i Enver Hasić.

  • Cijena ulaznice na dan predstave bit će 10 KM, ali JU BKC “Alija Izetbegovic” pripremila je za vas “porodične pakete” ulaznica.
    Ukoliko želite dvije ulaznice možete ih dobiti po cijeni od 15 KM, dok tri ulaznice možete dopiti za 20 KM, ovo vrijedi samo ukoliko rezervišete karte do 12.00 sati 14. 06. (petak).
  • Karte možete rezervisati u prostorijama JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija ili na broj 035/631-881, svakim radnim danom od 8,00 do 16,00 sati.

****************************

  • — NKP.BA u saradnji sa kalesijskim BKC-om poklanja dvije ulaznice.
    Za učešće u nagradnoj igri je potrebno lajkati vijest (na FB stranici: Nezavinsi Kalesijki Portal) i u komentaru označiti barem dva FB prijatelja.
    Imena dobtnika ćemo objaviti dan prije održavanja predstave.

(NKP.ba)