Predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK posjetili Kalesiju

Predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK posjetili Kalesiju

294
0
SHARE

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

Predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona na čelu sa ministrom Senaidom Hadžićem posjetili su jučer Općinu Kalesija i tom prilikom razgovarali s načelnikom općine Kalesija Rasimom Omerovićem i njegovim saradnicima iz resora trgovine, turizma i saobraćaja, kao i predsjedavajućim i sekretarom Općinskog vijeća Kalesija.

Ministar Senaid Hadžić
Ministar Senaid Hadžić

Cilj posjete općini Kalesija je da se ministar sa saradnicima upozna s problemima sa kojima se suočava lokalna zajednica iz oblasti koje su u nadležnosti ministarstva.

Osim upoznavanja sa problemima s kojima se općina Kalesija susreće, a koje su u nadležnosti Ministarstva, ministar Senaid Hadžić je sa saradnicima načelniku prezentirao planirane aktivnosti Ministarstva u 2013. godini, a koje se prije svega odnose na snažniju promociju domaćih proizvoda i turističkih potencijala, donošenju strategije razvoja turizma, kao i strategije razvoja cesta na području TK, energičniju aktivnost na suzbijanju nelegalnog prijevoza putnika kao i aktivnostima vezanim za kategorizaciju cesta na području TK, odnosno općine Kalesija.

Bilo je govora i o funkcionisanju linijskog i vanlinijskog, kao i taksi prijevoza, uređenju autobuskih stajališta i taksi štandova, finansiranju saobraćajne infrastrukture, izgradnji pješačkih staza – trotoara, kao i rješavanju pitanja iz oblasti turizma i trgovine, a sve vezano za lokalne zajednice.

rasim omerovic nacelnik opcine Kalesija
Rasim Omerović, načelnik općine Kalesija

Ministarstvo će, u skladu sa svojim ustavnim nadležnostima, a sa ciljem stvaranja što boljeg poslovnog okruženja, te unapređenja kvaliteta života stanovnika općine Kalesija, poduzeti sve neophodne aktivnosti kako bi se uklonile eventualne barijere te intenziviralo rješavanje svih pitanja koja su u nadležnosti ministarstva.

U ime Ministarstva, osim ministra Hadžića, sastanku su prisustvovali pomoćnici ministra Nenad Lukanović i Ekrem Avdić, direktor Direkcije cesta Sulejman Brkić, te predsjednik Turističke zajednice TK Hasan Sejdinović.

(NKP kalesijski.com)