Prilika za BH kompanije: Poslovni forum Italija – Bosna i Hercegovina, Sarajevo,23.11.2023.

Prilika za BH kompanije: Poslovni forum Italija – Bosna i Hercegovina, Sarajevo,23.11.2023.

258
0
SHARE

U sklopu posjete ministra vanjskih poslova i međunarodne suradnje Republike Italije Nj.E. Antonija Tajanija Bosni i Hercegovini, Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne suradnje Republike Italije, Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine organiziraju Poslovni forum Italija – Bosna i Hercegovina, koji će se održati 23. novembra 2023. godine u Sarajevu (Swissotel, Vrbanja 1, Sarajevo City Center).

Implementatori događaja su Italijanska agencija za trgovinu (ITA) i Vanjskotrgovinska/ Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine.

Program Poslovnog foruma imat će plenarnu sesiju sa obraćanjima zvaničnika i predstavnika relevantnih institucija dvaju država, kao i panel-diskusije sa fokusom na sektore u kojima su identificirane najveće mogućnosti za međusobnu suradnju:

• Agri-Tech sa posebnom pažnjom na modernizaciju poljoprivredne mehanizacije (traktori, mašine za sijanje, poljoprivredne dizalice, rasipači đubriva, rezervoari i slično) i unapređenje infrastrukture kao što su sistemi za navodnjavanje i odvodnjavanje u poljoprivredi;

• Zelena tranzicija – ulaganja u upravljanje čvrstim otpadom, prečišćavanje otpadnih voda, povećanje efikasnosti akvadukta, jačanje sistema odvojenog prikupljanja otpada i kontrole industrijskog zagađenja, obnovljivi izvori energije;

• Industrija čelika i elektroindustrija sa fokusom na prijenos novih tehnologija i povećanje produktivnosti.

Program uključuje i b2b sastanke između zainteresiranih bh. kompanija i predstavnika italijanskih kompanija, čije profile dostavljamo u prilogu (prijevod).
Profile italijanskih kompanija na engleskom jeziku možete pronaći i na platformi događaja https://bfsarajevo2023.digital.ice.it/.
Na plenarnom skupu i sektorskim panelima bit će osiguran simulatni prijevod italijanski – BHS jezici, dok će se b2b susreti odvijati na engleskom jeziku.

  • Zainteresirane bh. kompanije pozivamo da se prijave za učešće na Poslovnom forumu putem slijedećeg obrasca za prijavu najkasnije do 8. novembra 2023. godine. Podaci u prijavi unose se na engleskom jeziku.
  • Prijavljene bh. kompanije će, nakon prihvatanja njihove registracije i profila od strane italijanskih partnera, dobiti pristupne podatke za online platformu na kojoj mogu zakazati b2b sastanke sa italijanskim kompanijama.

Kontakt osoba za eventualna dodatna pitanja u VTK BiH je Tarik Kovač (e-mail: tarik.kovac@komorabih.ba, telefon: 033 566 235).

 

(VaseVijesti/ nkp.ba)