Proaktiva i ove godine organizira manifestaciju “Kalesijski šampioni znanja”

Proaktiva i ove godine organizira manifestaciju “Kalesijski šampioni znanja”

99
0
SHARE

sampioni znanja 2015 1

Asocijacije za kreiranje i razvoj pozitivnih vrijednosti „Proaktiva”- Općinski tim Kalesija i ove godine organizirat će manifestaciju “Kalesijski šampioni znanja”.

Ova manifestacija je zasigurno najvrjednija i najznačajnija javna manifestacija u poslijeratnoj Kalesiji.

Projekat je zamišljen kao okupljanje, odnosno kao prijem za najbolje učenike pet kalesijskih osnovnih škola koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na općinskim takmičenjima iz: fizike, matematike, hemije, biologije, geografije, historije, vjeronauke, informatike, engleskog jezika i njemačkog jezika.Osim njih, bit će nagrađena i tri najbolja učenika Mješovite srednje škole Kalesija i studenti koji su prethodnu godinu završili najmanje sa prosjekom 9,5.

Ako ima takvih studenata, trebaju da se jave u Gradsku biblioteku i predoče dokaz o uspjehu. Također, u obzir dolaze i kalesijski učenici koji budu učenici generacije u nekoj od srednjih škola na području Tuzlanskog kantona.

VEZANA VIJEST
FOTO/ Kalesija, šampion u nagrađivanju znanja: Uručene nagrade najboljim učenicima i studentima (2015.godina)

Svečana dodjela priznanja „Kalesijski šampioni znanja 2016“ bit će 1. juna u sali JU BKC „Alija Izetbegpvić“.
Prošle godine u kulturnom dijelu programa nastupili su Armin Muzaferija i članovi hora El Aziz. Ove godine učestvovat će hor Nuru Ayni.
Bit će podijeljeno oko 60 priznanja „Kalesijski šampion znanaja 2016“.

Veliki odziv građana na manifestaciji "Kalesijski šamprioni znanja"
Veliki odziv građana na manifestaciji “Kalesijski šamprioni znanja”

Uz Asocijaciju za kreiranje i razvoj pozitivnih vrijednosti „Proaktiva”- Općinski tim Kalesija, kao suorganizatori ovog projekta pojavljuju se Gradska biblioteka Kalesija, BZK Preporod Kalesija i JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija.
Partneri u projektu su Medžlis IZ Kalesija, Svjetska asocijacija muslimanske omladine NEDWA, Općina Kalesija, općinski načelnik Nedžad Džafić, CNS – Centar za napredne studije Sarajevo, MZ Kalesija centar, Cildren unchained e.v. Ulm, UG “Korak” Kalesija…

Iz „Proaktive“ upućuju poziv svim pravnim i fizičkim licima, svim privrednim subjektima da podrža rad Proaktive i „Kalesijske šampione znanja“.

.
(NKP.ba)