PROAKTIVA: “Kalesijski šampioni znanja 2022” 4. oktobra, dodijelit će se 63 priznanja

PROAKTIVA: “Kalesijski šampioni znanja 2022” 4. oktobra, dodijelit će se 63 priznanja

666
0
SHARE

Asocijacije za kreiranje i razvoj pozitivnih vrijednosti „Proaktiva” – Općinski tim Kalesija i ove godine će, 9. put zaredom, realizirati projekat „Kalesijski šampioni znanja“.
Projekat je je zamišljen kao okupljanje, odnosno kao prijem za najbolje učenike pet kalesijskih osnovnih škola koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na općinskim takmičenjima iz: fizike, matematike, hemije, biologije, geografije, historije, informatike, vjeronauke, engleskog jezika i njemačkog jezika, informatike i bosanskog jezika.

Osim njih, priznanja će dobiti i studenti sa prosjekom 9,5 i višim, te učenici koji su sa područja kalesijske općine, a bili su učenici generacije u nekoj srednjoj školi sa područja Tuzlanskog kantona. Također, bit će nagrađeni i najbolji sa mektebskog takmičenja na nivou Medžlisa.

Iako je bilo najavljeno da će se manifestacija održati u toku septembra, ipak je, zbog predizborne kampanje, odlučeno da se manifestacija održati 4. oktobra (utorak), u 17,00 sati, u sali JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija. 

„Kalesijski šampioni znanja“ su jedan od najznačajnijih projekata u poslijeratnoj Kalesiji u oblasti kulture i obrazovanja.

Glavni partner „Proaktivi“ u realizaciji projekta „Kalesijski šampioni znanja 2022“ je JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, a partneri u projektu su i Medžlis IZ Kalesija, CNS – Centar za napredne studije Sarajevo, BZK Preporod Kalesija, MZ Kalesija centar, UG “Može bolje”, Neon Solucije…
Medijski pokrovitelji manifestacije su RTV TK, TV Neon, Radio Feral, te portali: kalesijske-novine.com, ntv.ba, nkp.ba, infoplus.ba, bhportal.ba, kalesijski.ba, superportal.ba…

U nastavku pročitajte spisak ovogodišnjih dobitnika prizanja „Kalesijski šampion znanja 2022“:

Emina Mujanović, kćerka Emira i Enise, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto mjesto na općinskom takmičenju iz matematike, 5. mjesto mjesto na kantonalnom takmičenju iz matematike, 1. mjesto mjesto na općinskom takmičenju iz fizike, 3. mjesto mjesto na kantonalnom takmičenju iz fizike i 4. mjesto mjesto na federalnom takmičenju iz fizike.

Haris Halilović, sin Samira i Haside, učenik 9. razreda OŠ Memići, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije, 2. mjesto na kantonalnom takmičenju iz hemije, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke, 3. mjesto iz informatike i učenik generacije OŠ Memići.

Hadi Ćurtović, sin Jasmina i Melise, učenik 7. razreda OŠ Kalesija, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike, 3. mjesto na kantonalnom takmičenju iz matematike,2. mjesto na općinskom takmičenju iz historije i 2. mjesto na kantonalnom takmičenju iz historije.

Kenan Muhamedbegović, sin Amira i Sabine, učenik 9. razreda OŠ Kalesija, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike,1. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz informatike iučenik generacije OŠ Kalesija.

Amna Bukvar, kćerka Mevludina i Vahide, učenica 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije, 2. mjesto na kantonalnom takmičenju iz hemije i učenik generacije OŠ Rainci Gornji.

Lejla Sinanović, kćerka Edina i Sabine, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto mjesto na općinskom takmičenju iz bosanskog jezika, 1. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke, 4. mjesto na regionalnom takmičenju iz islamske vjeronauke i 3. mjesto mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Ensar Hamidović, sin Enesa  i  Asmire, učenik 9. razreda OŠ Vukovije, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz informatike, 2. mjesto na općinskom  takmičenju  iz matematike i učenik generacije OŠ Vukovije.

Muhammed Abdullah Jakupović, sin Izudina i Jasmin, učenik 9. razreda OŠ Kalesija, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika i1. mjesto na kantonalnom takmičenju iz njemačkog jezika.

Sabina Mujkić, kćerka Mevludina i Hurije, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, džemat Prnjavor, osvojila 1. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – 3. nivo i 2. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou muftijstva iz općeg poznavanja islama – 3. nivo

Ahmed Durgutović, sin Asmira i Hidajete, učenik 7. razreda OŠ Memići, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz historije i 2. mjesto na kantonalnom takmičenju iz historije.

Amila Kamerić, kćerka Ahme i Sevahe, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke i 3. mjesto na regionalnom takmičenju iz islamske vjeronauke.

Ajša Muhamedbegović, kćerka Enesa i Selme, učenica 6. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz bosanskog jezika i 3. mjesto na kantonalnom takmičenju iz bosanskog jezika.

Eldar Halilović, sin Munevira i Hermine, učenik 5. razreda OŠ Kalesija, džemat Prnjavor, osvojio 1. mjesto na mektebskom takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – 2. nivo i 3. mjesto na mektebskom takmičenju učača Kur’ana na nivou muftijstva – 2. nivo.

Nudžejma Alić, kćerka Muhameda i Amire, učenica 7. razreda OŠ Vukovije, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije i 3. mjesto na kantonalnom takmičenju iz geografije.

Amila Ibrahimović, kćerka Nedžada i Elvire, učenica 4. razreda OŠ Kalesija, džemat Dubnica, osvojila 1. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – 2. nivo i 4. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou muftijstva iz općeg poznavanja islama – 2. nivo

Almedina Suljkanović, kćerka Muje i Sanele učenica 6. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i 2. mjesto na općinskom takmičenju iz bosanskog jezika.

Amina Alić, kćerka Muhameda i Amire, iz Gornjih Vukovija, studentica 3. godine Ekonomskog fakulteta u Tuzli. Drugu godinu završila s prosječnom ocjenom 9,7.

 Kanita Rakovac, kćerka Saliha i Zinete, učenica 4. razreda gimnazije, učenik generacije u Gimnaziji Meša Selimović.

 Aida Suljić, kćerka Ramiza i Senade, učenica 4. razreda ekonomski tehničarkomercijalni smjer, učenik generacije u MSŠ Kalesija.

Ajla Džambić, kćerka Asmira i Nurdine, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, učenik generacije OŠ Tojšići.

Samra Hrustić, kćerka Saudina i Enise, učenica 7. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz bosanskog jezika.

Demir Subašić, sin Halila i Amire, učenik 3. razreda OŠ Kalesija, džemat Prnjavor, osvojio 1. mjesto na mektebskom takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – 1. nivo

Ajnur Kulić, sin Suada i Hasrete , učenik 3. razreda OŠ Tojšići, džemat Tojšići, osvojio 1. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – 1. nivo

 Mirza Selimović, sin MIrnesa i Jasmine, učenik 7. Razreda, džemat Seljublje, osvojio 1. mjesto na mektebskom takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – 3. nivo

Muamer Paloš, sin Mirze i Mejre, učenik 8. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz bilogije.

Mahir Kuralić, sin Mirze  i Alme, učenik 9. razreda OŠ Tojšići, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

Armina Spahić, kćerka Hazima i Samke, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke, 2. mjesto mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i3. mjesto mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

Lejla Brkić, kćerka Zijada i Medise, učenica 8. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz bosanskog jezika, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike i 3. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke.

Amila Tupajić, kćerka Edina i Sanele, učenica 7. razreda OŠ Vukovije, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz historije i 4. mjesto na kantonalnom takmičenju iz historije.

Lejla Sakić, kćerka Aldina i Amre, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike,  2. mjesto na Kantonalnom takmičenju iz fizike i 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Lamija Šišić, kćerka Teufika i Elvire, učenica 7. razreda OŠ Tojšići, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i 3. mjesto na općinskom takmičenju iz bosanskog jezika.

Lejla Mehmedović, kćerka Edina i Asmire, učenica 6. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Alem Halilović, sin Amira i Elvedine, učenik 9. razreda OŠ Kalesija, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

Nahla Bajrić, kćerkaHamdije i Mejre, učenica 2. razreda OŠ Vukovije, džemat Vukovije Gornje, osvojila 2. mjesto na mektebskom takmičenjuučača Kur’ana na nivou medžlisa – 1. nivo

Naida Mujčinović, kćerka Nermina i Enese, učenica 3. razreda OŠ Kalesija, džemat Čaršijska džamija, osvojila 2. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – 1. nivo

 Umihana Barčić, kćerka Mevludina i Naide, učenica 7. razreda OŠ Rainci Gornji, džemat Lipovice – stara džamija, osvojila 2. mjesto na mektebskom takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – 3. nivo.

 Dawud Smajić, sin Aldina i Dženite, učenik 3. razreda OŠ Kalesija, džemat Sarači, osvojio 2. mjesto na mektebskom takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – 2. nivo, a na takmičenju polaznika škola Kur’ana MIZ Tuzla osvojio je 1. mjesto.

Majda Selimović, kćerka Mahmuta i Asmire, učenica 6. razreda OŠ Tojšići, džemat Kikači, osvojila 2. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – 2. nivo

Arnela Mujić, kćerka Elmedina i Amele, učenica 8. Razreda, džemat Seljublje, osvojila 2. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – 3. nivo

 Mirsad Dedić, sin Sanela i Mirele, učenik 8. razreda OŠ Memići, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije.

Samra Baručić, kćerka Semira i Velme, učenica 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije.

Dženana Džafić, kćerka Sanela i Amele učenica 7. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz bosanskog jezika.

Mahir Mehmedović, sin Muradifa  i  Mirsade, učenik 9. razreda OŠ Vukovije, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika.

 Armin Ročević, sin Alije i Sanele, učenik 7. razreda OŠ Memići, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije i 4. mjesto na kantonalnom takmičenju iz geografije

Adi Šmigalović, sinMuhameda i Dine, učenik 7. razreda OŠ Tojšići, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i 5. mjesto na kantonalnom takmičenju iz matematike.

Halid Hadžić, sinHalima i Fatime, učenik7. razreda OŠ Kalesija, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz informatike.

Amel Subašić, sin Halila i Amire,učenik 6. razreda OŠ Kalesija, džemat Prnjavor, osvojio 3. mjesto na mektebskom takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – 3. nivo

Džahid Sahanić, sin Nisveta i Hajre, učenik 3. razreda OŠ Kalesija, džemat Prnjavor, osvojio 3. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – 1. nivo

Dalila Ibrahimović, kćerka Nedžada i Elvire, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, džemat Dubnica, osvojila 3. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – 3. nivo

 Sara Bašanović, kćerka Nihada i Salihe učenica 3. razreda OŠ Rainci Gornji, džemat Rainci Gornji, osvojila 3. mjesto na mektebskom takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – 1. nivo.

 Dawud Pjanić, sin Miralema i Amele, učenik 8. razreda OŠ Rainci Gornji, džemat Rainci Gornji, osvojio 3. mjesto na mektebskom takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – 3. nivo

Adna Pjanić, kćerka Edvina i Melise, učenica 6. razreda OŠ Rainci Gornji, džemat Rainci Gornji, osvojila 3. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – 2. nivo

Amina Hujdur, kćerka Mehe i Medine, učenica 2. razreda OŠ Tojšići, džemat Hrasno Gornje, osvojila 3. mjesto na mektebskom takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – 1. nivo

 Seid Hodžić, sin Hamdije i Samire, učenik 7. razreda OŠ Memići, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz historije.

Ahmet Idrizović, sin Edina i Sanele, učenik 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

Asija Smajić, kćerka Ramiza i Admire, učenica 8. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije.

Lamija Smajić, kćerka Samira i Hanife, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke.

Farisa Ćivić, kćerka Fahrudina i Enise, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz bosanskog jezika.

Amna Đedović, kćerka Almira i Arnele, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

Sead Mujanović, sin Nezira  i Suade, učenik 9. razreda OŠ Tojšići, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

Ismar Islamović, sin Selmira  i Merime, učenik 6. razreda OŠ Tojšići, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Belmin Sinanović, sin Aida  i Emine, učenik 6. razreda OŠ Tojšići, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz bosanskog jezika.

Nevres Imamović, sin Mersudina  i  Enise, učenik 9. razreda OŠ Vukovije, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika.


  • (NKP.ba)