Proglašeni najbolji sportisti i sportski kolektivi općine Kalesija u 2012.: Selmir Bešlić...

Proglašeni najbolji sportisti i sportski kolektivi općine Kalesija u 2012.: Selmir Bešlić i OK Bosna Kalesija bez konkurencije

525
1
SHARE
Godinama su odbojkaši najbolji sportisti općine Kalesija

U organizaciji Sportskog saveza općine Kalesija u velikoj sali BKC-a „Alija Izetbegović“ u četvrtak (20.12.) održana je 16. manifestacija  proglašenja sportiste godine općine Kalesija.
Iako Kalesija ima veliki broj sportista koji ovu Općinu prestavljaju širom BiH, ali i širom Europe, Pravilnikom je određeno da se na ovom Izboru nagrađuju sportisti koji nastupaju za neki od klubova sa područja Općine.

Najuspješnijima u kalendarskoj 2012. godini su uručena zaslužena priznanja, a  za najboljeg sportistu općine Kalesija u ovoj godini je proglašen Selmir Bešlić, član OK Bosna Kalesija. Bešlić je ovu laskavu titulu naslijedio od timskog kolege, Sabahudina Bureka.

Najuspješniji u 2012. godini:

Najbolji sportski radnici
Huso Ćivić (FK Sloga Tojšići)
Hazim Jusufović (FK Bosna Kalesija)

Najbolji trener
Adnan Karić (OK Bosna Kalesija)

Posebno priznanje za razvoj košarkaškog sporta u općini Kalesija
Jasmin Tupković (KK Bosna Kalesija)

Seniori
Selmir Bešlić (OK Bosna Kalesija)
Ilma Muharemović (KBS „Golden Team“)
OK Bosna Kalesija

Juniori
Davor Selimović (SRD „Manjić“ Kalesija)
Emina Subašić (KarateK klub Bosna – Kalesija)
FK Rainci Donji

Kadeti
Emrah Muminović (Karate klub Sigma)
Anesa Trle (KBS „Golden Team“)
FK Bosna Kalesija
– Pravila o izboru sportiste i sportske ekipe općine Kalesija predviđaju i izbor najbolje osnovne škole u sportskim aktivnostima za ovu godinu. U kolektivnim nastupima školske djece najviše uspijeha u ovoj godini ostvarila je Osnovna škola ‘Kalesija”  iz Kalesije.

Pioniri
Izet Jahić (Šahovski klub “Bosna”)
Envera Herić (ŽOK Bosna Kalesija)
ŽOK Bosna Kalesija

Sport za osobe sinvaliditetom
Omer Avdić (OKI Kalesija)

Nezavisni Kalesijski Portal ovom prilikom čestita svim nagrađenim sportistima.
Ipak, treba pomenuti da je ovogodišnja Manifestacija proglašenja najuspješnijih sportista imala mali odziv ljubitela sporta iz Općine, za razliku od prošle godine kada je sala BKC-a bila premala da primi sve posjetioce.
Izuzmemo li nagrađene, i one koji su uručivali priznanja, među prisutnima nije bilo mnogo aktivnih sportista niti ljudi uključenih u rad sportkih klubova.

Na kraju manifestacije u ime svih nagrađenih, prisutnima se obratio Bajro Suljkanović, predsjednik OK Bosna Kalesija, koji se, blago rečeno, izjadao za stanje sporta u općini Kalesija.
OK Bosna Kalesija je već drugu godinu za redom dao Sportistu godine, nedavno je postao jesenji prvak Superlige FBIH, pobjedom u Banja Luci skoro osigurao polufinale Kupa BiH, a igrači tog kluba nemaju novčanu naknadu, a poražavajući podatak je da već treću godinu igraju u istom kompletu dresova.

Ako najuspješniji klub radi u takvim uslovima, drsko je uopće i pitati kako preživljavaju drugi sportski kolektivi na području Općine.

(NKP kalesijski.com)


Foto: NKP kalesijski.com

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

1 COMMENT

  1. […] Kalesija je ne tako davno važila za „grad odbojke“ u BiH. Ime Kalesije kroz BiH su pronijeli OK Bosna Kalesija  i ŽOK Polo, koji je ugašen 2010. godine zbog maćehinskog  odnosa općine Kalesija i Vlade TK-a. OK Bosna Kalesija je osnovan ratne 1993. godine, i ove godine slavi 20 godina postojanja. Nekada stabilan član elitnog društva bh. odbojke igra u Superligi FBiH, i nakon prvog dijela sezone se nalazi na prvoj poziciji, a povoljan raspored do kraja sezone obećava povratak u Premijer ligu BiH. OK Bosna Kalesija je i protekle godine, kao i godinu prije toga, bio najuspješniji sportski kolektiv općine Kalesija, a u prilog tome idu i titule sportiste godine, najboljeg kluba, najboljeg trenera… (Pogledajte izvještaj sa Izbora sportiste godine OVDJE) […]

Comments are closed.