Promovisano 820 diplomanata i magistara Univerziteta u Tuzli

Promovisano 820 diplomanata i magistara Univerziteta u Tuzli

258
0
SHARE

Simbolično, bacanjem kapa u zrak, 820 diplomanata i magistara Univerziteta u Tuzli obilježilo je kraj školovanja na svečanosti koja je upriličena danas u SPKC “Mejdan” u Tuzli. Univerzitet u Tuzli je ovim činom promovisanja 664 diplomanta i 156 magistara dobio još jednu generaciju mladih i obrazovanih ljudi.

U svom obraćanju, vršilac dužnosti rektora Aida Crnkić poručila je da je Univerzitet u Tuzli dom svih studenata, i izrazila nadu da će se mnogi ponovo vratiti baš tu, upisujući drugi i treći ciklus studija.

– Pred vama je period kada preuzimate kormilo u svoje ruke i odlučujete u kojem pravcu ćete nastaviti dalje. Bez obzira na to kuda vas život bude odveo, zapamtite da je obrazovanje najmoćnije oružje koje možete koristiti da promijenite svijet – poručila je Crnkić.

Ilda Džafić je od danas i zvanično bečelor žurnalistike. Kako kaže, presretna je, jer je ovaj dan kruna svih njenih ulaganja.

– Ovo je za mene nada u svjetliju budućnost, jer ima budućnosti i perspetkive, ako se čovjek trudi i želi da uspije – kaže Džafić.

Današnjoj svečanosti je osim sada već bivših studenata prisustvovao i veliki broj njihovih roditelja, prijatelja, ali i profesora fakulteta i akademija Univerziteta u Tuzli.

M.Muhamedbegovic, Dnevni Avaz
(NKP.ba)