Rad i vikendom: CZSR Kalesija zbog nasilja u porodici dvoje djece smjestili...

Rad i vikendom: CZSR Kalesija zbog nasilja u porodici dvoje djece smjestili na sigurno, policija procesuirala nasilnika

2831
0
SHARE

Nakon nedavnih tragičnih događaja u Gradačcu čini se da percepcija kompletne javnosti sasvim drugačija kada je u pitanju nasilje u porodici.
Naročito je potreben angažman profesionalaca i ustanova u toj oblasti, a svakako da je Centar za socijalni rad (CZSR) Kalesija jedna od njih.

  • Danas (subota, 26.08.2023) na oficijelnoj FB stranici CZSR Kalesija je objavljena informacija ZA NULTU STOPU TOLERARANCIJE ZA NASILJE, te da su takve situacije uposlenici kalesijskog CZSR spremni raditi i vikendom.

Na objavi uz fotografiju direktora ustanove, Muhamed Majdančić, objavljene su info da je prethodnog dana, zadnjeg radnog dana u sedmici, pred kraj radnog vremena prijavljeno nasilje u porodici, ali da je do kraja radnog vremena ostvaren kontakt sa policijom, tužilaštvom i sudom, te ono najvažnije – DA SU DVOJE DJECE SMJESTILI NA SIGURNO, A NASILNIKA JE PRIVELA POLICIJA.

—- Sigurno da ovakvi postupci, ali i javne objave, mogu ohrabriti mnoge da prijave nasilje, kako nasilnici ne bi prošli nekažanjeno.

❗️❗️ Imamo nultu toleranciju na nasilje. Zato radimo i subotom❗️

✅ Žrtva je prijavila nasilje u petak u 14:50 sati.
Do kraja radnog vremena u saradnji sa PU PS Kalesija, tužilaštvom, sudom, žrtvu smo zajedno sa dvoje malodobne djece smjestili na sigurno a nasilnika su pripadnici PU-PS priveli, zadržali i procesuirali❗️❗️

Ne činite krivično djelo “Nasilje u porodici”❗️

☝️Odlučni smo i spremni da reagujemo brzo, zaštitimo žrtve, a nasilnike prosesuiramo.


https://www.facebook.com/100063577750940/posts/pfbid0Ko8Hi8vWtMxxQwHLsr5TFB55LrE5He7n8zSfDKR8pkVAz359miDqQoc9cKSEmh7Nl/?mibextid=cr9u03

(NKP.ba)