Raspored autobusa za Potočare (11.7.2014.) iz Kalesije, Tuzle, Živinica, Lukavca, Banovića, Gradačca,...

Raspored autobusa za Potočare (11.7.2014.) iz Kalesije, Tuzle, Živinica, Lukavca, Banovića, Gradačca, Zenice…

422
0
SHARE

U petak, 11. jula, u okviru obilježavanja 19. godišnjice genocida nad Bošnjacima “sigurne zone UN-a“ Srebrenica, na mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari će biti ukupano 175 identificiranih žrtava genocida iz jula 1995. godine.

I ove godine se očekuje dolazak desetina hiljada Bosanaca i Hercegovaca iz cijeloga svijeta.

Iz velikog broja bh. gradova obezbjeđen je i prevoz autobusima do Potočara.
Donosimo vam pregled gradova iz kojih je obezbjeđen prevoz kao i vrijeme polaska. Povratak iz Potočara je planiran u 16 sati nakon klanjanja dženaze i učenja dove.

autobus kalesija– Iz Kalesije su organizovana 4 autobusa sa polaskom u 6 i 30 minuta sa autobuske stanice, Jeginog Luga, i Memića.

– Iz Banovića za Potočare će krenuti 6 autobusa u 5 sati i 30 minuta. Organizovan je prijevoz sa autobuske stanice, naselja Ježevca, i Grab Potok.

– 7 autobusa krenut će iz Živinica u 6 sati i to sa autobuske stanice, naselja Litve, i Karaule.

– Put Potočara organizovana su tri autobusa iz Kladnja. Polazak je sa autobuske stanice i naselja Stupari sa polaskom u 6 sati.

– Iz Tuzle, također, u 6 sati krenut će 11 autobUsa, i to sa Pinge, ispred Hotela “Tehnograd “, naselja Mihatovića, i Simin Hana.

– U 5 sati i 30 minuta krenut će autobusi iz Lukavca, tačnije njih 7. Prijevoz je organozovan sa autobuske stanice, naselja Puračić, Huskići i Mosorovac.

– Tri autobusa su organizovana iz Gračanice, polazak je u 5 sati i 30 minuta sa autobuske stanice i Doborovaca.

– Tri autobusa krenut će i iz Gradačca u 5 sati iz naselja Srnice i Kerep – Vučkovci. Iz Srebrenika za Potočare krenut će 9 autobusa i to sa autobuske stanice, naselja Špionica, Tinja i Jasenica. Polazak je planiran u 5 sati i 30 minuta.

– Iz Teočaka će krenuti jedan autobus u 5 sati sa autobuske stanice.

– Za Potočare će krenuti 4 autobusa iz Zavidovića u 5 sati i 30 minuta.

– Iz Zenice u 4 sata, krenut će 2 autobusa.

– U 6 sati i 30 minuta planirani su polaski autobusa iz Zvornika, njih 15.

– U 7 sati kreću i 3 autobusa iz Milića, iz Bratunca u 8 sati planirano je 7 autobusa da krene za Potočare.

– U četiri sata organizovan je jedan autobus iz Brčkog, a u 5 sati krenut će 3 autobusa iz Janje i jedan iz Čelića i Modriče.

– Iz Srebrenice organizovan je prijevoz u 10 autobusa sa polaskom u 8 sati iz naselja Žutica – Johovac, iz Ljeskovika i Skelana u 7 sati, a Osata, Sućeske, Luka, Osmača, naselja Sase Bjelovac polazak je u 7 i 30 minuta.

*** Povratak iz Potočara je planiran u 16 sati nakon klanjanja dženaze i učenja dove.

 

(NKP.ba)