PODIJELI

21. juna 2013. godine na NKP.ba smo predstavili prvo planinarsko društvo u općini Kalesija – PD Resnik Memići (POGLEDAJTE OVDJE).

resnik kos  21Planinarsko društvo proteklih mjeseci oragnizovalo nekoliko zanimljivih i korisnik akcija, ali i izleta za svoje članove.
12. aprila 2014. godine članovi Resnika su odradili akciju uređenja školskog betonskog igrališta osnovne škole Memići.
Na igralištu su postavljene nove table i koševi, kojima će se u narednom periodu koristiti učenici ove škole, ali i ostali mještani Memića.

resnik kos  25Koševi i materijal za uređenje igrališta je donirao ugledni član društva, Džemail Mehmedović -Džemo. Važno je pomenuti da ovo nije jedina donacija od Džeme, koji je na dan posjete manifestacije “U susret proljeću” na planini Konjuh članovima društva podijelio po dvije majice.
Vrijednim članovima društva na dan postavljanja koševa, auto škola “Semafor” Kalesija je također donirala po jednu majicu.

“Resnik je realizacije ideje koja postoji već duže vremena, a za nekoliko mjeseci postojanja smo pokazali da je formiranje udruženja pravi potez. Imali smo nekoliko korisnik akcija i nekolicinu lijepih izleta, a i u narednom periodu pripremamo mnoge aktivnosti. I drugi građani izvan Memića se mogu pridružiti, pa ih i ovom prilikom pozivam da to urade” – govori za NKP.ba predsjednik PD Resnik, Edis Mehmedović.

Pri Resniku trenutno djeluje 41 aktivan član, a za one koji smatraju da je ovo samo “muški hobi”, iz Resnika poručuju da to nije tako, a prva članica Udruženja je Rifa Mehmeddović.
Po uzoru na druga udruženja širom BiH, Resnik ima muške i ženske članove, a ne postoji donja i gornja starosna granica – svi si dobrodošli.

VEDRO!

Kontak PD Resnik Memići
Mail: pdresnik@gmail.com
Broj telefona: 062 373 410
Facebook grupa: PD Resnik

— Pogledajte fotografije sa posljednje akcije “Resnika”, kao i fotografije sa prethodnih druženja…


Iako mlado društvo, “RESNIK” iza sebe ima značajan broj odrađenih akcija, kao što su:

– Uređenje platoa i šetališta na Resniku
– Postavljanje klupa u MZ Memići
– Učešće u akciji LET’S DO IT

Značajni izleti:
– “Marš mira”, Srebrenica 2013.
– Dan planinara 2013., Bočica – Kakanj
– Izlazak na Javorje – Stupari septembar 2013.
– 6.susret planinara “Povelji u pohode”,Srebrenik 2014.
– Susret planinara “U susret proljeću 2014.”, Banovići – Konjuh

 

(NKP.ba)

PODIJELI