Roditelji priredili iznenađenje kao znak zahvalnosti treneru ŽOK Bosna Kalesija, Rašidu Tubiću:...

Roditelji priredili iznenađenje kao znak zahvalnosti treneru ŽOK Bosna Kalesija, Rašidu Tubiću: Ljubav prema odbojci je udaljila djecu od mobitela, kafića, ulice…

1326
0
SHARE

Proteklog vikenda u Kaknju je održano Omladinsko takmičenje OSFBiH za djevojčice, sezona 2020/2021, grupa A3.

Učesnici turnira bile su ekipe iz Jajca, Zavidovića, Kalesije i Kaknja.
Najbolje su bile pionirke ŽOK Bosna Kalesija, koje su na tak način izborile plasman na završnicu Federalnog prvenstva.

  • Danas (četvrtak, 28.01.2021.) u prohladnoj sali MSŠ Kalesija  trener Rašid Tubić je imao tri treninga sa različitim uzrastima; od 17.oo sati sa najmlađima polaznicima škole odbojke, od 18.oo sati sa nešto starijima,  i od 19.oo sati kombinovani trening sa juniorkama i i prvom ekipom.

Iznenađenje za trenera Rašida Tubića su pripremili roditelje djevojčica pionirskog uzasta koji su proteklog vikenda ostvarili veliki uspjeh. Poslije treninga je upriličena mini manifestacija, gdje su roditelji uručili Zahvalnicu treneru Tubiću, kao i buket cvijeća Fahiri Redžić koja je već nekoliko godina “desna ruka” trenera Tubića i pokretačka snaga u klubu.

Damir Alić, jedan od pokretača ove aktivnosti, je uručio poklone, a i obratio se prisutnima. 
Alić je istakao da poznaje trenera Tubića više od 20 godina, da je uvijek bio energičan, ali da i nakon toliko godina posao trenera radi sa mnogo ljubavi. 

“Umjesto na mobitelima, kafićima, ulici, i na druge načine da gube vrijeme, naša djeca pet puta sedmično su u sali. Zahvalni smo treneru na tome, jer su zavolile ovaj sport i smatraju ga zabavom. Mama roditeljima nije teško svoje aktivnosti prilagoditi da dovezemo djecu na trening jer su zaista na najboljem mjestu po njih.
Ovo je skroman vid zahvalnosti, i sa zadovoljstvom smo dio ovoga kolektiva.” – istakao je Damir Alić.

Oduševljene nije krio Rašid Tubić, koji se zahvalio roditeljima i rekao da je ovo samo dodatni motiv jer neko ipak prepoznaje rad i trud. 

Škola odbojke i takmičarske kategorije u ŽOK Bosna Kalesija broje oko 150 djevojčica, što je zaista impresivna brojka, pogotovo kada se pogledaju okolnosti, kako ambijent u kojem se radi tako i tretman od strane nadležnih.


(NKP.ba)