Sadržaji za djecu i mlade: Prijavite se na muzičko takmičenje “Djeca pjevaju”

Sadržaji za djecu i mlade: Prijavite se na muzičko takmičenje “Djeca pjevaju”

496
0
SHARE
  • Udruženje građana “Alfa”, u subotu, 9. 9. 2023. godine, u Kikačima organizuje Sportske igre i takmičenje u pjevanju za djecu.

Muzičko takmičenje “Djeca pjevaju” jedna od aktivnosti koja će ovaj susret učiniti ljepšim, sadržajnijim i veselijim. Organizatori pozivaju sve taletonave muzičke nade (dječiji uzrast, školarci) da se PRIJAVE. Prijave traju do ponedjeljka, 4. septembra. 

U prijavi navesti ime i prezime, te dvije pjesme s kojim ćete se predstaviti. Organizatori ističu da se ne radi o klasičnom karaoke show programu, već takmičenju da se afirmišu djeca i mladi koja imaju talenat, pruži im se prilika i podrška da pokažu svoje muzičko umijeće. Sa djecom će raditi, kao i ocjenjivati njihovo pjevanje profesor Nihad Mešić. Obezbijeđene su vrijedne nagrade i diplome. Takmičenje počinje u 19:00 sati. 

Ukoliko ne bude dovoljan broj prijava za muzičko takmičenje “Djeca pjevaju”, održat će se narodno veselje.

UG “Alfa” u sklopu ovih aktivnosti organizuje Sportske igre za djecu i mlade. 

Na Igrama će se djeca takmičiti iz različitih disciplina, kao npr. trčanje u vreći, gađanje gol-zida, skok u dalj i druge.

Za sve učesnike obezbijeđena su hrana i osvježenje, te diplome i zahvalnice.

Broj učesnika nije ograničen, ali prijave za učešće su OBAVEZNE, radi evidencije i pripreme sadržaja koji ovise o broju takmičara. Sportske igre održavaju se isti dan, sa početkom u 16:00 sati. Prijaviti se možete porukom na Facebook stranici UG Alfa, na Viber ili WhatsApp na broj +387 61 526 001.

(NKP.ba)