PODIJELI

Košarka u Kalesiji već dvije decenije životari, bolje rečeno preživljava. Živa je isključivo zahvaljujući pojedincima entuzijastima, a već godinama, stiče se dojam, odgovorni ne bi obezbijedili niti “lijekove” da se dovede u pitanje daljni život kluba.
Proteklih 20tak godina KK Bosna Kalesija bilježi dobre rezultate u omladinskim selekcijama; juniori, kadeti i pioniri (takmičenje u okviru Regionalne lige), i predpionriska ekipa koja redovno trenira.
Nažalost, momci nakon što izađu iz juniorsk selekcije “završavaju karijere”, a jedino su u toku pet sezona AKOL-a (prve i jedine amaterske košarkaške lige u BiH) imali priliku igrati i nakon što pređu 19 godina starosti.

U sezoni 2021/2022 KK Bosna Kalesija je prijavio SENIORE za takmičenje u okviru A2 lige ‘Sjever’, gdje će nastupati 9 klubova, ponajviše zahvaljujući sponzorima RILE Promet i AMOX Treyd.
Pripreme, ili bolje rečeno nekoliko treninga, su trajali manje od mjesec dana, pa i rezultatski se ne očekuje mnogo u ovoj sezoni.
Kada je u pitanju igrački kadar, radi se o momcima koji su trenutno na raspolaganju, a većinom su momci koji su prije nekoliko godina igrali za omladinske selekcije. Posebno značajno će ovo biti za igrače koji još uvijek igraju u kadetima i juniorima.

Koliko o klubu, i generalno o sportu, brinu nadležni pokazuje informacija da će domaće utakmice klub igrati u Sapni (školska sala ne ispunjava kriterij dimenzija terena, a za završetak Gradske dvorane prije svega nedostaje političke volje i iskrenih namjera!).

  • Danas (nedjelja, 24.10.2021) u okviru prvog kola A2 lige ‘Sjever’, sezona 2021/2022, KK Bosna Kalesija je gostovala u Vitezu kod ekipe ‘Prvi koš’.
    Momci su, s obzirom na sve okolnosti, odigrali veoma dobro, upisavši poraz rezultatom 66:52.
  • U narednom kolu Bosna je slobodna, a u trećem kolu na “domaćem” terenu u Sapni dočekuje ekipu ‘Basket Time’.


    (NKP.ba)

    PODIJELI