Sin policajca sa automobilom usmrtio 22-godišnjeg Ismara Subašića: Nakon nesreće se nije...

Sin policajca sa automobilom usmrtio 22-godišnjeg Ismara Subašića: Nakon nesreće se nije želio zaustaviti

8296
0
SHARE

Općinski sud u Tuzli je, na prijedlog Tužilaštva TK, odredio jednomjesečni pritvor za Amara Mustedanagića (22) iz Tuzle, koji je upravljao automobilom Golf 5 u subotu dva sata poslije ponoći, kojim je usmrtio 22-godišnjeg pješaka Ismara Subašića.

Mustedanagić je vozio tuđi automobil i, nakon strahovitog udara, nije se želio zaustaviti. Dvojica mladića koja su bila s njim u automobilu molila su ga da stane, ali, kako saznaje AVAZ, on je to odbijao.

U akciji službenika Uprave policije TK je identificiran i priveden na kriminalističku obradu, a u nedjelju je predat u nadležnost Tužilaštva TK.

Mustedanagić je sin Adnana Mustedanagića, službenika Policijske uprave TK, i zbog toga su se pojavile špekulacije kako se tragična saobraćajna nesreća pokušala zataškati.

Adnan Mustedanagić, u to doba pomoćnik komandira PS Centar, u decembru 2016. godine je bio suspendiran s još trojicom kolega Denisom Mešaljićem, Smajilom Terzićem i Želimirom Gavrilovićem.

Riječ je o okršaju na jednoj benzinskoj pumpi koji je okvalificiran kao pokušaj ubistva.

– Policajci se sumnjiče da nisu uradili ništa kako bi spriječili činjenje krivičnih djela iako su bili prisutni na samoj benzinskoj pumpi, te da su predmete kojima su izvršena krivična djela, bez bilo kakvog prikupljanja dokaza, alkotestiranja, uzimanja izjava od osumnjičenih osoba, bez lišenja slobode, bez evidentiranja događaja, vratili osumnjičenim osobama i da su ih pustili da se udalje s mjesta događaja, ne evidentirajući taj događaj izvještajem o počinjenju krivičnog djela – saopćili su tada iz Tužilaštva TK.

Tek nakon reakcije Tužilaštva TK reagirao je i tadašnji komesar Fahrudin Šljivić, koji ih je suspendirao. Tužilaštvo TK je protiv Mustedanagića, Mešeljića, Terzića i Gavrilovića otvorilo istragu za nesavjestan rad u službi i zloupotrebu položaja.

Također, Mustedanagićev sin, koji se trenutno nalazi u istražnom pritvoru, nedavno je napustio KPZ Tuzla zbog ranije počinjenog krivičnog djela, a u subotu je na raskrsnici kod tržnog centra „Mercator“ automobilom Golf 5 austrijskih registarskih oznaka nanio smrtonosne povrede Ismaru Subašiću, čija će se dženaza klanjati u utorak.

(NKP.ba)