Sjećanje na Ernu: Obilježena treća godišnjica smrti najbolje sportašice Kalesije

Sjećanje na Ernu: Obilježena treća godišnjica smrti najbolje sportašice Kalesije

2361
0
SHARE

Danas, 03.01.2021., se navršilo tri godine od smrti Erne Sinanović, najbolje sportašice koju je Kalesija ikada imala.

Podsjećamo, 35-godišnja Erna Sinanović je poginula u stravičnoj saobraćajnoj nezgodi 03.01.2018., a vijest o njenoj smrti je šokirala sve građane Kalesije, ali i cijele BIH.

Danas (nedjelja, 03.01.2021.) delegacija ŽOK Bosna Kalesija je zajedno sa delegacijom ŽOK Kula Gradačac posjetitila mezarje u Miljanovcima gdje je ukopana Erna, gdje su proučili Fatihu i položili cvijeće.
Nakon toga su posjetili porodičnu kuću Erninih roditelja.

  • Pogledajte fotografije zabilježene danas (nedjelja, 03.01.2020)
  • Uspomena na Ernu Sinanović u Kalesiji ne smije izblijediti, a za to se za sada brinu samo u ŽOK Bosna Kalesija, ali se svakako nadamo da će se “instuticionalno zbrinuti”. Podsjećamo,  na prvu godišnjicu smrti Erne je organizivan Memorijalni turnir, koji je trebao prerasti u tradicionalni. Nažalost, prošle godine nije organizovan, te je bilo dogovoreno da se isti odigra na Dan Općine Kalesija (23.maja), ali zbog epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom to se nije dogodilo.

****

Kalesija je, kažu, grad odbojke. Kalesija je imala jednu odbojkašicu koja je doprinijela da se pročuje ta vijest.
Doprinijela je tome da se priča o odbojci u Kalesiji. Doprinijela je tome da djevojčice kreću njenim stopama i zavole odbojku. Erna Sinanović odbojkašica koja je nemjerljiv doprinos dala u ŽOK “Polo”, u ŽOK “Kula” Gradačac. ŽOK “Bosna” Kalesija. Nemjerljiv doprinos dala je i u dresu domovine.

Njena ljubav prema odbojci vidjela se u svakoj utakmici. Vidjelo se to srce na terenu, želja za pobjedom. Ono što je Ernu odlikovalo je timski rad. Ekipa, pobjeda ekipe bila joj je ispred nje. Bodove koje je postizala ,postizala je zbog tima a ne samo zbog sebe. Zbog toga su je voljele i saigračice i publika. Iako je bila planirala prestati baviti se odbojkom, prestati igrati nije to mogla u potpunosti. Bila je na raspolaganju upravi ŽOK “Bosna” trudila se svoje znanje i iskustvo prenijeti na mlađe generacije, jer Erna nije samo igrala odbojku ona je živjela odbojku. Nažalost njen život prerano je prekinut u stravičnoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u večernjim satima 3.janura 2018.godine. Njena smrt šokirala je Kalesiju i cijelu Bosnu i Hercegovinu

(NKP.ba)