Sjećate li se pobjednika Operacije trijumf Adnana Babajića? Uskoro planira veliki povratak...

Sjećate li se pobjednika Operacije trijumf Adnana Babajića? Uskoro planira veliki povratak na scenu

1239
0
SHARE
  • Adnan Babajić bio je pobjednik prvog izdanja regionalnog muzičkog takmičenja “Operacije trijumf”, koje se održavalo u Beogradu 2009. godine, a nedavno je najavio svoj veliki povratak na muzičku scenu.

Iako su mu mnogi predviđali uspješnu karijeru, Babajić je ubrzo nestao sa scene, a onda odselio u SAD. Sada je u intervjuu za Kurir.rs otkrio da se vraća muzičkoj sceni te da trenutno snima spot za novu pjesmu u Beogradu.

“Napravljen je promašaj, pobjednik ‘Operacije trijumf’ treba odmah po završetku takmičenja da snimi album. Kod mene se to odužilo na dvije tri godine. Čim te nema toliko u medijima, zaborave te. Nakon tri godine od pobjede izdao sam album, ali to je bilo kasno. Nisam ništa uradio s tim albumom. Bilo je nekih nastupa u Srbiji, BiH i Crnoj Gori i onda sam krajem 2013. godine otišao u Chicago”, rekao je za Kurir.rs.

Otkrio je da se u Chicago preselio zbog supruge Lejle koju je slučajno upoznao tokom svog nastupa u Neumu. Lejla godinama živi u SAD-u, ali je igrom slučaja s roditeljima ljetovala u Neumu.

Jedno vrijeme zarađivao je radeći kao kuhar u vrtiću za djecu. No, sve vrijeme je njegovao muzički talent te usput nastupao u klubovima i na svadbama.

“Nastupao sam u našim klubovima, bilo je i puno svadbi pa sam kupio auto. Živjeli smo u stanu, ali prije četiri godine smo kupili kuću. Živimo normalno, najbitnije je da smo sretni”, poručio je.

 

 

Adnan je otkrio da je tokom proteklih godina nastupao s Draganom Mirković, Marijom Šerifović i Nedom Ukraden, a poznato je i da je u dobrim odnosima s Bobanom Rajovićem i Mirzom Selimovićem. No, sada želi nastaviti s izgradnjom vlastite karijere.

“Sad drugačije gledam na nastupe. U ‘Operaciji trijumf’ sam bio pop pjevač, to je bilo pop takmičenje. U SAD-u na nastupima većinom izvodim narodne pjesme. Preusmjerio sam se. Da u SAD-u pjevam zabavnu muziku, ne bih mogao da zaradim koliko zarađujem s narodnjacima. Ne možeš na svadbama pjevati zabavnjake, možeš nekoliko pjesama. Ljudi vole narodnu muziku. Posljednjih pet godina izdajem pjesme, za ljeto pripremam album, radim sam sebi pjesme. Uskoro će biti veliki bum, hajde da kažem saradnja sa možda tri naše najveće zvijezde”, poručio je Babajić.

 

 

(nkp.ba)