Skupština FK Bosna Kalesija: Prioritet stabilizacija kluba i rad sa omladinskim selekcijama

Skupština FK Bosna Kalesija: Prioritet stabilizacija kluba i rad sa omladinskim selekcijama

618
0
SHARE

Skupština FK Bosna Kalesija usvojila je Izvještaj o radu Izvršnog odbora za 2017.godinu, Program rada i Fiansijski plan za 2018.godinu.  Za razliku od dosadašnjih godina kada se Skupština FK Bosna – Kalesija obično održavala u martu mjesecu naredne godine, ovoga puta su se članovi najvišeg organa kluba odluči da se Skupština održi prije isteka kalendarske godine, kako bi se obavile neophodne radnje i stvorili potrebni uslovi za neometan početak priprema za proljetni dio sezone.

Dogovreno je da se u narednom periodu radi na stabilizaciji kluba, obezbijede uslovi za opstanak u Drugoj ligi FBiH „Sjever“, uz potrebna pojačanja u nastavku sezone i da se posebna pažnja posveti radu sa omladinskim kategorijama.

Skupština je ovlastila predsjednik kluba Zuhdiju Karića i članove uprave FK Bosna – Kalesija da prije početka priprema za proljetni dio sezone angažiraju šefa stručnog štaba, sa kojim će dogovoriti mogućnost dovođenja novih igrača, čime bi se pojačala konkurencija u igračkom kadru i sačuvao drugoligaški status.

Također, ovlašteni su članovi uprave da sačine novi Pravilnik o stimulaciji i sankcionisanju igrača,  sa željom da se stimulišu igrači i dobri rezultati, ali i kazni neodgovorno ponašanje pojedinih igrača, s obzirom da je u jesenjem dijelu sezone zabilježen veliki broj žutih i crvenih kartona, čime je dodatno opterećen budžet kluba.

Članovi Skupštine su pohvalili dosadašnji angažman predsjednika kluba Zuhdije Karića i pojedinih članovima uprave kluba koju su, u teškim uslovima, ispunili očekivanja i svojim doprinosom podržali rad kluba. Međutim, upućene su zamjerke i kritike na (ne) rad nekih članova uprave koji su pokazali nezainteresiranost, nisu dolazili na sjednice uprave, a neki od njih nisu se udostojili prisustvovati ni jednoj utakmici Bosne.

Predsjedniku Zuhdiji Kriću su data ovlaštenja da neaktivne članove uprave zamijeni osobama koje su spremne da aktivno podrže rad kluba.

Skuština kluba, također, se zahvalila svim organima, institucijama i sponzorima FK Bosna Kalesija i podržala prijedlog uprave da se organizira „Plavo – bijela noć“. U pitanju je manifestacija koja će se održati 27.decembra 2017.godine u restoranu „Polo“. Poziv za druženje bit će upućen sponzorima, prijateljima, navijačima i nekadašnjim igračima koji su nastupali za „Jedinstvo“ i „Bosnu“.

 

(NKP.ba)