PODIJELI

U pauzi između dvije ligaške utakmice, u Drugoj ligi FBiH i Premijer ligi BiH, na stadionu ADA u Tojšićima je odigrana prijateljska utakmica FK Sloga Tojšići i FK Sloboda Tuzla.
Premijerligaš iz Tuzle ima redovno praksu da između dvije ligaške utakmice igra prijateljske utakmice u kojima daju šansu rezervistima koji konkurišu za utakmice u elitnom razredu bh.fudbala.

Utakmica Sloge i Slobode je ujedno i obilježavanje “40 godina prijateljstva” ova dva kluba, pa su poslije utakmice kolektivi oba kluba nastavili druženje uz zajednički ručak.

SLOGA TOJŠIĆI – SLOBODA TUZLA 0:3
(Todorović 2X, Maksimović)

Pred skoro ispunjenjim tribinama fudbaleri Sloge i Slobode su odigrali odličnu utakmicu, koja je većim dijelom ličila i na takmičarsku utakmicu.
Sloga ne pružila odličan otpor, pa je prvo poluvrijeme završilo bez golova. U nastavku utakmice viđena je nešto otvorenija utaknica, a Sloboda je stvorila veliki broj dobrih prilika, te su postigli tri gola.
Dva puta je pogodio mladi Todorović, koji je dobio šansu u drugom poluvremenu, a jedan gol je postigao Maksimović.

Odličnu utakmicu u dresu Slobode su odigrali Kalesijci, Semir Musić i Dino Hodžić, koji su odigrali svih 90 minuta.
Musić i Hodžić su imali nekoliko prilika za postizanje pogodaka, a učestvovali su i u svim opasnim akcijama Slobode.

Treneru Slobode Zlatanu Naliću se u ovoj utakmici nametnulo nekoliko mladih igrača, koji su pokazali da zaslužuju priliku u prvoj ekipi.

Tojšićka Sloga se od početka sezone muči u Drugoj ligi, a u ovoj utakmici su ipak pokazali da imaju kvalitet.
Nova uprava kluba, sačinjena većinom od mlađih osoba, je i organizacijom ove utakmice, ali i najavljenim drugim aktivnostima, pokazala da imaju ozbiljne planove za drugi dio sezone, ali i za budućnost kluba.

U ovoj utakmici od dresa tojšićke Sloge se oprostio Senad Mujić, jedan od najboljih igrača kojeg je ova ekipa ikada imala. Mujić je utakmicu počeo kao kapiten, a oprostio se protiv ekipe sa kojom je igrao i Premijer ligu BiH.

(NKP.ba)

PODIJELI