PODIJELI

Nakon iznanađujućeg poraza u Mramoru, Ibro Mahmutović je podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba FK Bosna Kalesija. Uprava kluba je ekspresno reagovala i umjesto Mahmutovića za prvog trenera imenovala Suada Tabalovića, dugogodišnjeg igrača i kapitena ovog kluba. Tabaloviću će pomagati njegov dojučerašnji saigrač Jasmin Poljaković.

Pred nekadašnjim stoperskim tandemom, Tabalović – Poljaković, u narednim danima je težak zadatak da vrate samopouzdanje igračima i da ekipu Bosne usmjere na pobjednički kolosjek.

Bosna je loša startala u novoj sezoni i nakon 9.kola nalazi se na četrnaestoj poziciji na tabeli sa samo 7 bodova. Upisali su samo dvije pobjede, šest poraza i jedan remi. Kap koja je prelila čašu bio je poraz od posljednjeplasiranog Mramora sa 4:2, koji do susreta sa Bosnom nije imao niti jedan bod na svom kontu.

Bez obzira na činjenicu da je najveći dio igrača, koji su nastupali prošle sezone, ostao u klubu kalesijski drugoligaš je u dosadašnjem toku prvenstva pružao veoma slabe partije. Osim prvog poluvremena prvenstevnog susreta protiv Gradine iz Srebrenika i utakmice KUP-a TK protiv Mladosti iz Kikača u ostalim utakmicama fudbaleri Bosne su bili neprepoznatljivi.

Koliko će trenerski dvojac Tabalović-Poljaković izazvati “pozitivan šok” na ekipu saznat ćemo več narednog vikenda kada na Gradskom stadionu Kalesiji gostuje Svatovac iz Poljica.

(Radio Feral/ NKP.ba)

PODIJELI