Svi čekaju sunce: Panonska jezera u Tuzli spremna za masovni dolazak kupača

Svi čekaju sunce: Panonska jezera u Tuzli spremna za masovni dolazak kupača

357
0
SHARE

panonsko

Sezona kupanja na panonskim jezerima u Tuzli zvanično je počela 1. juna, ali je posjeta slaba.Razlog su nestabilne vremenske prilike, iščekivanje pune sezone godišnjih odmora i zvanični početak školskog raspusta.

– Kupača ima i danas, ali ne u velikom broju. Vrijeme nam još ne ide naruku. Sezonu smo službeno namjeravali otvoriti 3. juna, ali smo zbog nestabilnog vremena ceremoniju prolongirali za 18. ili 19. juni – izjavio je za Fenu direktor Pannonice Maid Porobić.

Iako su sva tri jezera u funkciji, za sada nema puno kupača, ali ima posjetilaca koji dolaze radi sunčanja i odmora.Porobić kaže da će masovne posjete panonskim jezerima početi u drugoj polovini ovog mjeseca, dok se “špica” očekuje već od 1. jula.- Faktički, čim se vremenske prilike stabilizuju, možemo očekivati veliku posjetu kupača – dodaje Porobić.

Početkom jula počinje sezona godišnjih odmora i tada se očekuje da će panonska jezera dnevno posjećivati hiljade posjetilaca.Cijene dnevnih i sezonskih ulaznica nisu promijenjene od prošle sezone.

.
(NKP.ba)