PODIJELI

Danas je svjetski dan radija, medija koji je obilježio dobar dio prošlog vijeka. Na sjednici Opće skupštine UNESCO je proglasio 13. februar kao datum kojim se obilježava ovaj dan, a odabran je u znak sjećanja na 1946. kada je osnovan radio Ujedinjenih naroda.

Radio je u 21. vijek stigao kao njegovo već pomalo staromodno nasljeđe. Izuzet iz terora, njegovog veličanstva slike, radio ipak još uvijek ima svoje “fanove” i mnogima je dio svakodnevnice.

Cilj Svjetskog dana radija, podizanje je svijesti u javnosti i medijima o samoj vrijednost radija, poboljšanju međunarodne saradnje te osiguranja pristupa informacijama putem ovog medija.

  • — REDAKCIJA NKP.BA UPUĆUJE ČESTITKE KALESIJSKOM FERAL-U.
    RADIO FERAL, NEOVISNA RADIJSKA STANICA, JE OSNOVANA 01.05.1998., I 2017. GODINE SU SLAVILI “PUNOLJETSTVO”, A OVE GODINE JE 23. GODINA RADA OVE RADIO STANICE.
    RADIO FERAL EMITIRA 24 SATA PROGRAMA, SVAKODNEVNO (92,7 MHZ).
    —SVAKAKO DA TREBA POMENUTI I RADIO KALESIJA, KOJI JE OSNOVAN U TOKU RATA, KOJI JE TADA BIO JEDINI MEDIJ NA PODRUČJU OPĆINE KALESIJA, I MNOGIMA JEDINI IZVOR INFORMACIJA O RATNIM DEŠAVANJIMA U KALESIJI, ALI I DRUGIM DIJELOVIMA BIH.

Improvizovani predajnik u ratnim danima za Radio Kalesiju je napravio Izudin Džafić.

RADIO FERAL: Ekipa iz 1999. godine
RADIO FERAL: Ekipa iz 1999. godine
RADIO FERAL 92,7 mhz

Kroz “Radio Kalesija” u prošli eminentni novinari, ali i drugi, danas ugledni predstavnici kulturnog i društvenog života; Fuad Halilović, Elvir Huremović, Fahrudin Sinanović, Suad Hasanović, Muhamed Alić, Amira Gutić, Jasmin Mešić, Velida Mešić, Elvir Mešić, Suad Musić, Jasmin Babajić…
Danas na RADIO FERAL-u rade: Fuad Halilović, Mevludin Paščaninović, Mirsad Zulić, Omer Mešić, Mirzet Mušanović…

(NKP.ba)

PODIJELI