PODIJELI

Zahvaljujući vodećoj Facebook stranici o teretnim motornim vozilima u Bosni i Hercegovini pod nazivom “Teretnjaci.ba” i vozačima velikog srca “Human Driver’s Bosnia”, profesionalni vozači sa područja općine Kalesija kao i transportna preduzeća ovog kraj su danas veće količine zaštitnih maski.

Velika zahvala pripada donatoru, kompaniji “Alma Ras”, sa čijim maskama su danas opremljeni vozači na graničnim prelazima naše domovine kao i u općinama Živinice i Kalesija.

Ovako human gest se ne viđa često, ali smo svaku prethodnu akciju ispratili zahvaljujući već pomenutoj stranici “Teretnjaci.ba” i vozačima velikog srca “Human Driver’s Bosnia”.

Neizostavna je činjenica da čin heroja ponosno nose profesionalni vozači teretnih motornih vozila.

Ne smijemo izostaviti činjenicu da sve pozitivne ideje potiču iz Kalesije kao i ova pod nazivom “Teretnjaci.ba” koju je osnovao jedan od naših sugrađana.
Za sada pozitivno djeluju na području naše države i broje više od 60.000 hiljada pratilaca. Iza sebe imaju brojne akcije od kojih je organizacija događaja pod nazivom Teretnjaci Truck Show, koji bi po nekim procjenama mogao se manifestovati i ove godine na našoj Općini.

J.Sokolović

(NKP.ba)

PODIJELI