PODIJELI

FK Sloga Tojšići, jedan od najstarijih sportskih kolektiva na području općine Kalesija, igra sezonu za zaborav.

Nakon 7 odigranih utakmica u sezoni 2019/20 su na kontu imali samo 4 osvojena boda, a u okviru VIII kola su gostovali u Mionici kod ekipe Bosne.
Sloga je na ovom gostovanju doživjela vjerovatno najteži poraz od osnivanja kluba. Domaćin je očajnoj ekipi Sloge postigao čak 11 golova, a konačan rezultat utakmice je glasio 11:1.

Rezultat prvog poluvremena bio je “samo” 4:0, a u nastavku je domaća ekipa postigla još 7 golova. Gosti su jedini pogodak postigli pri rezultatu 7:0 za domaćina. Strijelac je bio Bumbulović Sabit. Za domaćine četiri pogotka postigao je Isanović Samir, tri puta je mrežu tresao Hasanbašić Edin, dva puta Jahić Haris, a po jednom su pogađali Arapović Kenan i Kladanjčić Almedin.

Navijači Sloge iz Tojšića, popularni “Cincari”, su proteklih godina navikli da se njihova ekipa nalazi u gornjem dijelu tabele, ali se to od prošle godine promjenilo, pa su skoro do zadnjeg kola strahovali od ispadanja.

Sloga se trenutno nalazi na pretposljednjem 15.mjestu, uz jednu pobjedu, jedan remi i šest poraza, uz očajnu gol razliku 9:23.

Nezadovoljstvo igrom i rezultatima Sloge, ali i ambijentom u o oko kluba, ne kriju navijači kluba.

Nakon odigranih 8 utakmica, čini se da je prabo vrijeme da se u klubu održi ozbiljan sastanak – kako i kuda dalje.

Ove sezone jedna ekipa je čak lošija od tojšićke Sloge, a to je ekipa Čelića, koja se još prije početka sezone oprostila od ikakve borbe za opstanak u ligi.
Sa igračima iz omladinske selekcije su upisali osam poraza uz gol razliku 3:57.

(NKP.ba)

PODIJELI