Troškovi prijevoza učenika osnovnih škola: Vlada TK utvrdila kriterije za sufinansiranje

Troškovi prijevoza učenika osnovnih škola: Vlada TK utvrdila kriterije za sufinansiranje

120
0
SHARE

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

Vlada Tuzlanskog kantona je na zadnjoj sjednici utvrdila kriterije za sufinansiranje troškova prijevoza učenika osnovnih škola za period januar – mart školske 2012/2013. godine. Donesenom Odlukom odobreno je sufinansiranje troškova linijskog i vanlinijskog prijevoza učenika osnovnih škola Tuzlanskog kantona za januar – mart školske 2012/2013 godine u iznosu od 75% mjesečne karte u linijskom prijevozu, odnosno 75% iznosa utvrđenog pismenim ugovorom između prijevoznika i korisnika usluga prijevoza u vanlinijskom prijevozu.

Pravo na sufinansiranje imaju učenici koji putuju od kuće do najbliže škole 4 km i više, a nisu obuhvaćeni subvencijama po drugim propisima, kao i učenici sa prebivalištem na području Tuzlanskog kantona koji, kao najbližu, pohađaju osnovnu školu na području drugog kantona.

Također Iznos ugovorene mjesečne karte u linijskom prijevozu ne može biti veći od iznosa mjesečne karte koju najpovoljniji prijevoznik obračunava za iste relacije i istu kategoriju korisnika usluga (učenici).
Vanlinijski, namjenski prijevoz učenika se može organizirati u slučaju nepostojanja redovnog linijskog prijevoza navodi se, između ostalog, u Odluci.

 

(NKP kalesijski.com)