Tuzlanski Univerzitet FINRA: Panel diskusija – Svjetski dan ženskog poduzetništva (FOTO)

Tuzlanski Univerzitet FINRA: Panel diskusija – Svjetski dan ženskog poduzetništva (FOTO)

434
0
SHARE

NA UNIVERZITETU FINRA OBILJEŽEN SVJETSKI DAN ŽENSKOG PODUZETNIŠTVA

  • Međunarodni dan ženskog poduzetništva obilježava se u cijelom svijetu 19. novembra, a kako bi se naglasila uloga i doprinos žena u poslovnom svijetu, te potaknulo žensko poduzetništvo. Ovaj dan slavi postignuća žena poduzetnica, potiče na osnaživanje žena u poduzetništvu, te ističe kako različite perspektive i iskustva doprinose inovacijama i održivom ekonomskom rastu.

Tim povodom, u utorak 21.novembra 2023. godine, Univerzitet FINRA Tuzla organizovao je panel diskusiju na kojoj su govornici bili profesori Univerziteta FINRA, v.d. rektor prof.dr. Ismet Kalić, doc.dr. Edin Glogić, te mr.sc. Adem Azapagić.
Svoja znanja prisutnima su prenijele i bivše studentice FINRE, a današnje uspješne poduzetnice Melika Umihanić, Šejla Mandžić, te Alma Blažević. Govornik na pomenutoj panel diskusiji takođe je bio i gradonačelnik grada Tuzla dr.sc. Zijad Lugavić, koji je istaknuo važnost ženskog poduzetništva, te projekte podrške koje trenutno provodi grad Tuzla.

Ovoj panel diskusiji prisustvovali su učenici i profesori srednjih škola sa cijelog Tuzlanskog kantona. Učenici su takođe prisustvovali i radionicama te kvizovima koje su asistentice Univerziteta FINRA posebno pripremili za njih, a na samom kraju, najuspješnijima su uručene i nagrade, te zahvalnice za učestvovanje u obilježavanju Dana ženskog poduzetništva.

Univerzitet FINRA se etablira kao jedna od vodećih visokoškolskih ustanova na području Tuzlanskog kantona u području računovodstva i finansija, ali i poduzetništva generalno.

Uz naše dosadašnje programe ”Finansije i računovodstvo” i ”Računarstvo i informatika”, od ove godine realizujemo i tri novolicencirana studijska programa: ”Turizam, ugostiteljstvo i gastronomija”, ”Savremeni menadžment i digitalno poslovanje” i ”Ekološka poljoprivreda”.

Svih pet studijskih programa koji se realizuju na FINRA su poduzetnički orjentirani.

Na Univerzitetu FINRA do sada je diplomiralo 185 studenata i svi su zaposleni,  pokrenuli svoj vlastiti biznis ili nastavili uspješno voditi porodični biznis.

  • Obilježavanje Međunarodnog dana ženskog poduzetništva samo je jedan od načina da se FINRA promoviše kao vodeća institucija u tom području, ali i kao društveno odgovorna ustanova koja svojim radom doprinosi razvoju visokog obrazovanja.

 

(NKP.ba)