U četvrtak druga redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

U četvrtak druga redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

97
0
SHARE

Novi saziv OV Kalesija će nastaviti sa ranijom praksom da svoje redovne sjednice odžavaju posljednjeg četvrtka u mjesecu.
Predsjedavajući vijeća, Nedžad Džafić, je u četvrat (27. decembar) zakazao drugu redovnu sjednicu Općinskog vijeća Kalesija, na čijem će se dnevnom redu naći 15 tačaka, prenosi Radio Feral.

Između ostalog,  vijećnici će razmatrati Nacrt budžeta općine Kalesija za 2013. godinu, koji iznosi 7.miliona i 206 hiljada KM, što je za oko milion i 800 hiljada maraka manje u odnosu na ovogodišnji budžet, koji je iznosio ukupno 9 miliona i 29 hiljada maraka.
S obzirom da budžet za narednu godinu neće biti usvojen do kraja ove godine, vijećnici bi na ovoj sjednici trebali usvojiti Odluku o privremenom finansiranju općine Kalesija za prva tri mjeseca naredne godine.

Na dnevnom redu naći će se još Odluka o izboru i imenovanju u stalna radna tijela i Programa rada Općinskog vijeća Kalesija za 2013. godinu, kao i Odluka o davanju saglasnosti za promjenu oblika organizovanja JP-a “Regionalna deponija” Zvornik u društvo sa ograničenom odgovoršnošću.

 

(NKP kalesijski.com)