PODIJELI

16.12. (nedjelja od 15h) na rasporedu su utakmice šestog kola AKOL lige.
I nakon petog kola  ništa  nije poznato, pa su pred nama četiri uzbudljiva kola.

Parovi 6. kola:
KK Bosna – Tušanj (15.00h)
NEON Kalesija – Vukovije
AKK Drina Rile – Novinari TK
CEZAM Farmavita – Miljanovci
AKK Novo Naselje – Živinice
(Posjetite: nize-lige.info)

Kolo bez izrazitog derbija bi ipak mogao obilježiti duel CEZAM-a i  Miljanovaca. CEZAM je nakon dvije uzastopne pobjede skočio na poziciju koja vodi u doigravanje, a Miljanovci se u ovoj utakmici moraju vaditi nakon neočekivanog poraza protiv Vukovija. Utakmica koja bi na kraju regularnog dijela sezone mogla odlučiti ko će zauzeti 4. poziciju će sigurno biti uzbudljiva i kvalitetna, pa ovom prilikom pozivamo  ljubitelje košarke da u nedjelju dođu u salu MSŠ Kalesija.
Juniori KK Bosna Kalesija su pred novim ispitom protiv tuzlanskog Tušnja. Bosna bi se ovom pobjedom učvrstila na drugoj poziciji, a eventualna pobjeda Tušnja bi dodatno zakomlicirala borbu za doigravanje. Tušanj bi sa porazom u ovoj utakmici izgubio skoro sve šanse za 4. poziciju.
Živinice su nakon dva uvodna poraza upisale i tri vezane pobjede, pa će susret sa AKK Novo Naselje biti izuzetno zanimljiv. Tuzlaci su na početku sezone istakli ozbiljnu kandidaturu za sveukupnog pobjednika lige, ali nakon dva uzastopna poraza ne izgledaju baš svježe. Ipak, ukoliko budu u punom sastavu, Novo Naselje je favorit u ovoj utakmici.
NEON Kalesija je i nakon pet kola bez poraza, pa u utakmicu protiv Vukovija će ući kao apsolutni favoriti. Sve dosadašnje utakmice Vukovija su odlučivane u posljednjoj minuti, a ukoliko ih posluži vanjski šut, NEON bi mogao imati velikih problema.
Najiskusnija ekipa u ligi, Novinari TK, su u dosadašnjem dijelu sezone pokazali da se mogu nositi sa dosta mlađim igračima, ali bez pomoći igrača sa klupe nisu mogli bolje od jedne pobjede u pet utakmica. AKK Drina Rile  je u prvih pet utakmica upisao isto toliko poraza, a u ovu utakmicu sigurno ulaze pod imperativom pobjede.

 

Naš portal je jedan od medijskih pokrovitelja AKOL-a, prve Amaterske košarkaške lige u BiH. Skoro cijela sportska javnost u BiH je upoznata o ovom projektu, a u petak (14.12.) Avazov “Sport” je objavio priču o AKOL ligi, uz fotografije svih ekipa.

Foto: Avazov "Sport" (14.12.2012.)
Foto: Avazov “Sport” (14.12.2012.)

— Istoga dana u sali MSŠ Kalesija KK Bosna će igrati svoje utakmice u okviru Regionalne košarkaške lige TK.
U Kalesiji stiže ekipe KK Milenium Živinice, a odigrat će se tri utakmice, i to u kategoriji pionira, kadeta i juniora. Utakmice počinju u 11h, a planirano je da juniori svoju utakmicu završe oko 14h.

 

(NKP kalesijski.com)

 

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

PODIJELI